Treure el gel del parabrisa

Per evitar que el vidre s'escletxi

Sovint, en trobar-nos gel al parabrisa no li donem la importància que té, ni sabem els problemes que ens pot comportar. Però saber què fer en aquest cas és fonamental perquè aquest petit contratemps no es converteixi en una catàstrofe.

Si aneu amb pressa, heu d’assumir que arribareu tard al vostre destí perquè en aquestes circumstàncies no podeu conduir, perquè el 90% de la informació del trànsit la rebem a través de la vista i, si només traiem el gel d’una part del parabrisa, estem multiplicant les possibilitats de patir un accident.

Però, com treure el gel de parabrisa?

Tindrem la temptació de treure la capa gelada amb els eixugaparabrises (cosa que pot danyar les escombretes) i d’accionar la calefacció al màxim en posició antibaf, cosa que devem evitar, perquè l’efecte de contracció i dilatació dels materials davant dels canvis de temperatura pot fer que el parabrisa s’escletxi si aquest canvi de temperatura és massa sobtat. Per aquest motiu, mai devem abocar-li aigua calenta per sobre.

Sí que podem facilitar el desgel amb aigua temperada o “del temps”, tal com surt de l’aixeta. Pot ser que ens doni la sensació que es forma una nova capa de gel, però ja serà molt més fàcil d’eliminar.

Per últim, la millor forma d’eliminar el gel és amb un gratador i posant-nos mans a l’obra.
I, per evitar que això  torni a succeir, a la nit podem col·locar draps o cartons sobre el parabrisa.

 
Comentaris

Destaquem