Ulleres de sol per córrer

Unes bones ulleres poden ajudar a córrer més ràpid

Sabíeu que unes ulleres de sol us poden fer córrer més ràpidament?

És molt important que ens protegim els ulls quan correm i, si correm amb el sol baix les possibilitats que ens toqui directament en els ulls són més elevades. I els raigs ultraviolats són perjudicials per als ulls. Pot afectar la còrnia, el cristal·lí, l’iris, la retina i els teixits epitelials i conjuntivals relacionats”. No fa falta afegir res més per adonar-nos que és necessari protegir-se, sobretot en una activitat com córrer.

Però a més, els beneficis de portar ulleres de sol per a corredors van més enllà de cuidar els nostres ulls perquè ens durin més temps, per exemple, també poden evitar el fet de patir una ensopegada quan hi ha tanta llum en l’ambient que dificulta veure el terra o els obstacles que ens puguem anar creuant.

Si us preocupa que les ulleres de sol facin l’efecte contrari, que us deixin a les fosques i podeu ensopegar, hi ha models al mercat amb la propietat d’enfosquir o aclarir el vidre en funció de la llum ambiental. Es tracta dels vidres fotocromàtics, que poden aconseguir que teniu unes ulleres de sol quan fa sol, però que siguin vidres transparents quan no els toqui el sol. L’única precaució que cal tenir és que aquesta transformació no és immediata, així que per a canvis bruscos de llum no els podeu exigir plena protecció.

Un altre aspecte a tenir en compte és que les ulleres de sol us poden ajudar a millorar la postura al córrer. I és que, a vegades, no us adoneu però si el sol o l’excés de llum us impedeix veure bé forceu la postura, la qual cosa deriva en tensió en les espatlles i augmenta el risc que això acabi en molèsties o en alguna cosa pitjor.

Així que, quan aneu a comprar unes ulleres de sol per córrer, heu de tenir en compte dues coses importants: la comoditat i la protecció. Per una banda, han d’assegurar-vos una protecció adequada. El recomanable és que siguin de protecció 3. Però igual d’important és que siguin còmodes i no us suposin una molèstia mentre correu. Han de ser lleugeres i acoblar-se perfectament a la vostra cara, de forma que no us quedin ni massa justes ni massa grans. Per descomptat, han de ser models esportius i preferiblement adquirides en una òptica especialitzada en esportistes.

 
Comentaris

Destaquem