Val la pena passejar pel camp

Anar al camp a relaxar-se i desconectar, realment, funciona

El diari digital "Social.cat", el passat 26 de setembre, publicava un article signat per José A.Morales, en què informa que, segons un estudi recent, el mecanisme cerebral que permet que la naturalesa ens canviï la percepció de les coses es troba, en bona part, a l'amígdala, que és la regió del sistema nerviós encarregada del control de les emocions i els sentiments.

L'exposició repetida a entorns naturals actua positivament sobre l'activitat de l'amígdala, les persones que estan en contacte freqüent amb la naturalesa presenten una menor activitat de la seva amígdala en situacions d'estrès i el contacte amb la natura augmenta la nostra sensació de felicitat i disminueix l'angoixa mental, ja que redueix les emocions negatives. Els japonesos en diuen "shinrin-yoku", és a dir, "banys de bosc".

"Vaig el cap de setmana al camp a desconnectar", sentim a dir a persones atabalades per la gran ciutat, que cerquen un mitjà d'evasió. Tots sabem que funciona. Uns dies de relaxació rural i tornem a la nostra ciutat "amb les piles carregades". Això segurament tots ho hem experimentat i ens crèiem que el motiu era, simplement, perquè deixant anar la vista a l'horitzó, contemplant les cadenes de muntanyes o gaudint d'una espectacular posta de sol, ens oblidàvem de tot allò negatiu que ens envolta, de les mil i una coses que ens queden per fer o de què el món funciona molt malament. I ara sabem que per dintre la nostra amígdala ens hi ajuda.

Actualment, més de la meitat de la població mundial viu en ciutats i s'espera que aquest número continuï pujant fins al 70% l'any 2050. La vida a la ciutat té els seus avantatges, però, de fet, els trastorns de l'estat d'ànim, l'ansietat o la depressió són fins a un 56% més freqüents a les ciutats que al camp. Per tot això, els experts aconsellen les passejades de mitja hora, com a mínim i almenys un cop a la setmana i lamenten que el desenvolupament urbà sovint prescindeix dels espais verds. Si tenim la gran sort de poder gaudir d'una ciutat amb molts arbres i molts parcs i que ben a la vora de casa nostra ja podem trepitjar "el camp", no podem menysprear-ho, sinó que ho hem de saber aprofitar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem