Xarxa de relacions socials

Està estudiat que les persones amb menys grau de socialització tenen una pitjor qualitat de vida

Fa unes setmanes que dediquem aquest article a les línies de treball que molts experts proposen per envellir millor: Adoptar hàbits saludables, promoure activitats adients, conservar la xarxa de relacions socials, mesurar el nostre grau de fragilitat i transformar les residències per a la gent gran.

Ja ens vam ocupar de les dues primeres. Avui parlarem de la tercera: Conservar la xarxa de relacions socials.

Hi ha molta gent gran que viu sola, però cal diferenciar la soledat volguda, de la no volguda, ja que és molt diferent estar sol que sentir-se sol. La soledat volguda pot ser bona i fins i tot recomanable en alguns moments puntuals, però, si es tracta de períodes llargs, s'ha de preparar i gestionar molt bé perquè no derivi en trastorns psíquics.

I per a qui no vulgui estar sol, s'haurien de promoure accions concretes, com els casals on trobar-se amb els amics, voluntaris que van a veure avis o veïns que acompanyen al metge o a comprar. Això s'ha fet i s'està fent encara més evident en aquest temps de pandèmia. És important tenir relacions més enllà de la família per teixir una xarxa de suport perquè quan falti algú de l'entorn més pròxim puguem seguir comptant amb l'ajuda d'algú.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem