Ansu Fati es toca l'escut en la celebració d'un gol davant del Madrid. FOTO: FC Barcelona.

Esports

Ansu Fati es converteix en el golejador més jove en la història d'un Clàssic

El jove jugador blaugrana va marcar en la derrota per 1 a 3 del FC Barcelona davant el Reial Madrid establint així un nou rècord

El valldoreixenc Ansu Fati va ser l'únic golejador blaugrana en la derrota del FC Barcelona davant el Reial Madrid, en el Clàssic de lliga disputat al Camp Nou el dissabte 24 d'octubre. El jove futbolista ha irromput aquesta temporada de forma total, fent-se fins i tot amb un lloc a 11 titular del Barça.

'El Clàssic' va acabar amb un resultat d'1 a 3 per als blancs en un partit en què Fati va establir tres records, el més important és que va ser el jugador més jove en marcar en un partit entre Barça i Madrid amb 17 anys i 359 dies, superant Raúl González, excapità del Madrid, que ho va fer amb 18 anys i 95 dies.

El gol d'Ansu Fati també va suposar el gol 400 en la història dels clàssics i també igualar el rècord de jugador amb més gols amb menys de 18 anys. El golejador blaugrana arriba als onze gols, els mateixos que va aconseguir José Iraragorri amb l'Athletic club de Bilbao la temporada 1933/1934.

Pel que fa a l'enfrontament, Fede Valverde va avançar al Madrid en el minut 5, però només 3 minuts després, al 8, va arribar el gol d'Ansu Fati, després d'una passada a dins l'àrea del lateral esquerre, Jordi Alba, així doncs establint aquest nou rècord. A la segona part, el Reial Madrid es va endur la victòria amb un gol de penal de Sergio Ramos al minut 62 i Luka Modric va arrodonir la victòria amb l'1-3 al minut 91.