Debat en el Consell Sectorial d'Esports sobre el model de l'esport en edat escolar

El regidor ha assegurat que "és el model esportiu que vol la ciutat", mentre que el president de la UESC ha dit que "hi ha altres agents que creiem que hi ha punts del model que són insuficients"

L'Ajuntament de Sant Cugat ha fet un balanç positiu de les sis sessions de treball que s'han fet d'octubre a febrer sobre la revisió del model de l'esport en edat escolar, en el que han participat diferents agents del món esportiu local, com l'Ajuntament, l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), clubs, AMPAS i escoles. En la sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports d'aquest dimarts, 21 de març, a la tarda, el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha assegurat que ha estat "un debat molt interessant, amb totes les parts implicades. Tothom valora molt bé el model actual. És el model esportiu que vol la ciutat".

Beltran: "Hi ha agents que considerem que hi ha punts del model que són insuficients"

Membres del Consell Sectorial d'Esports. FOTO: À. L. P.

En aquesta mateixa línia, i en la seva intervenció, el president de la Unió Esportiva Sant Cugat, Vicenç Beltran, ha assegurat que "hi ha altres agents que considerem que hi ha punts del model que són insuficients".

Reglament d'ús de les instal·lacions esportives

Durant el Consell Sectorial d'Esports, Eloi Rovira també ha presentat la proposta de reglament d'ús de les instal·lacions esportives municipals, que ara s'haurà d'aprovar pel Ple Municipal de l'Ajuntament. Aquest document ja s'ha fet arribar als clubs i prohibirà la venda d'alcohol (per normativa) i, seguint recomanacions de salut, tampoc es podrà fumar (hi haurà règim sancionador) als equipaments.

Inversions 2018

L'Ajuntament farà diferents inversions durant aquest 2018, com a les Pistes Municipals de Sant Francesc, els nous vestidors a la ZEM Jaume Tubau, la cobertura de la pista d'hoquei sobre patins de la ZEM Jaume Tubau, la ZEM Mira-sol (1.106.857 euros), la cobertura de la piscina del Parc Central (249.656 euros), i altres (250.000 euros, com equipar el nou pavelló del Leonardo da Vinci).

Programa municipal Ethics4Sports

Durant el consell, el regidor d'Esports ha fet públic que els clubs que es vulguin adherir al programa municipal Ethics4Sports ho podran fer al maig a través d'uns convenis amb l'Ajuntament. Al juny passarà pel ple municipal de l'ajuntament.

Pere Soler, crític amb el món de l'esport

Com ja va fer en el penúltim Ple Municipal, el regidor del PSC, Pere Soler, va tornar a ser crític amb els diners que l'Ajuntament aporta pels clubs esportius de la ciutat. "La inversió pel món de l'esport a Sant Cugat és de més de 4 milions d'euros a l'any. És el 4% del pressupost de l'Ajuntament, i és molt elevat".

Eloi Rovira també ha explicat que recentment ha presentat un pla d'igualtat.

La sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports s'ha celebrat aquest dimarts, 21 de març, a la tarda, a la Sala de Plens de l'ajuntament, en la que hi han assistit una quinzena de clubs, i representants de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) i del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. També hi han pres part representants dels grups municipals del Partit Popular, ERC-MES, PSC i Ciutadans.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem