El Club Sincro Sant Cugat, una entitat jove amb moltes ganes de créixer

Aquesta és la quarta temporada del club, que es prepara al Complex Esportiu EMD

 Equip infantil-júnior del Club Sincro Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera Equip infantil-júnior del Club Sincro Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera
El Club Sincro Sant Cugat és una entitat jove que va néixer fa quatre anys quan els pares de les nedadores d’aquesta entitat esportiva local van decidir desvincular-se del Club Natació Valldoreix, al Complex Esportiu EMD de Valldoreix. El Club Sincro Sant Cugat segueix entrenant en aquest centre esportiu. El complex esportiu lloga la piscina a l’entitat per entrenar-se i la relació és bona. “El Club Sincro Sant Cugat està creixent”, explica Xavier Tintoré, president d’aquesta entitat des de la seva fundació. Es tracta d’un club petit que té com a projecte esportiu de futur passar de dos a tres equips de natació sincronitzada i que cada equip estigui compost per deu o dotze nedadores.

Dos equips de competició
El Club Sincro Sant Cugat disposa de dos equips de competició federats: un de menys de 12 anys (12 nenes) i un de més de 12 anys (7 nenes). Cada nedadora entrena set hores a la setmana al Complex Esportiu EMD i també un dissabte al mes, a la piscina municipal de la rambla del Celler.

Les integrants de l’equip aleví són Mar Sánchez-Crespo, Júlia Serra, Ona Folch, Abeba Julian, Mireia Bosch, Inés Garnier, Alba Ortiz, Leanne Metouille, Carla Pros, Karin Braegger, Laia Sánchez i Lucía Rios. I les infantils-júniors són Andrea Puerta, Claudia Zamora, Elena Ramis, Clara Tintoré, Marta Tintoré, Paula Sánchez i Inés Rodríguez.D’altra banda, també hi ha un centenar de nenes que es preparen en el grup d’oci, que depèn del Complex Esportiu EMD de Valldoreix.

Les dues pròximes competicions del Club Sincro Sant Cugat són el Campionat de Catalunya d’Escoles, en categoria aleví, que tindrà lloc a les piscines municipals de Montjuïc, i l’Interclubs en les categories infantil i júnior, el 29 de juny. També al juny oferiran una exhibició al Complex Esportiu EMD de Valldoreix, com la que també fan per Nadal.

La junta directiva del Club Sincro Sant Cugat està integrada per Xavier Tintoré, president; Dori Rubia, vocal tècnica esportiva, i Meli Cordero, tresorera. Als directius, però, els agradaria que més pares de l’entitat se sumessin al projecte esportiu i social del club amb l’objectiu de fer créixer l’entitat.

Ha crescut molt de pressa

Dori Rubia, vocal tècnica esportiva del Club Sincro Sant Cugat, assegura que l’esport de la natació sincronitzada “s’ha fet molt gran i ho ha fet molt ràpid. Per a Rubia, aquest fet ha provocat “que no hagi donat temps a consolidar una escola d’entrenadores”, tot i que la Federació Catalana de Natació organitza una vegada al mes el curs de formació Tecno Sincro per a les entrenadores dels clubs catalans. Les dues entrenadores del Club Sincro Sant Cugat són Marta Nogueras i Sophie Compte, exnedadores del club. “És un esport molt complet”, detalla Xavier Tintoré.

El Club Sincro Sant Cugat també col·labora en diferents actes socials, com la participació a la Cavalcada de Reis de Valldoreix.

 
Comentaris

Destaquem