El Club Voleibol Sant Cugat serà el pregoner de la Festa Major 2013

El pregó de l'entitat, que enguany celebra 25 anys, es farà a la plaça de la Vila el proper dijous, 27 de juny, a les 20 hores

Del 27 al 30 de juny se celebra la Festa Major de Sant Cugat. Repetint amb el mateix model de places temàtiques al centre de la ciutat, el pregó tindrà lloc al balcó de l'ajuntament. Enguany les encarregades de fer el pregó seran les noies del Club Voleibol Sant Cugat, entitat que celebra el seu 25è aniversari. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, “a Sant Cugat tenim un dels millors equips femenins de voleibol base no només de Catalunya sinó de tot l’estat espanyol. Són èxits aconseguits amb molt d’esforç i amb l’execució d’un projecte de promoció del voleibol base molt potent promoguts des de la seva escola. És moment de reconèixer tot el treball que fa el club des de fa 25 anys”. El pregó es farà a les 20 hores del dijous 27 de juny.

Nova Gestora de Festa Major
De la Taula de Participació de la Festa Major ha sortit la nova comissió gestora que defineix la festa amb els següents trets característics:
  1. Identitària: celebra una festivitat de la ciutat, la Diada de Sant Pere (29 de juny), patró de la parròquia del nostre Monestir, i posa l’accent en un programa tradicional, suma de les diferents activitats de les entitats de cultura popular i tradicional.
  2. Unitària: és la festa de tota la ciutat (terme municipal) tot i que els barris/districtes puguin tenir les seves pròpies festes majors.
  3. Centralitzada: que sigui possible desplaçar-se a peu entre els diferents actes.
  4. Gratuïta: que no s’hagi de pagar per assistir als actes programats, només en aquells on es doni menjar i/o beure a canvi.
  5. Diversa i plural: que tingui oferta per a tots els públics i s’atengui un ampli ventall de possibilitats amb el seu programa.
  6. Singular: que cada festa major es pugui diferenciar de l’anterior, ja sigui pel seu programa artístic, per la creació de noves propostes o la innovació en algun dels seus àmbits de gestió.
  7. Activament participativa i patrticipada: que les entitats i d’altres col·lectius hi tinguin un pes molt destacat: individualment amb les seves propostes, col·lectivament creant espais cogestionats entre diverses entitats, directament en els òrgans de gestió global de la festa. Que impulsi l’assistència de públic als espectacles (espectadors) així com la participació directa de les persones a les activitats (concursants, comensals, organitzadors, avaluadors...).
  8. Equilibrada que hi hagi una bona distribució del pressupost, on no hi hagi una despesa molt gran per portar un gran cap de cartell desarticulant així d’altres propostes de menor impacte mediàtic.
  9. Sostenible en la mesura del possible, utilitzar gots retornables i vaixella compostable als actes coordinats directament des de l’organització de la Festa Major.
  10. Econòmicament sostenible: que el pressupost de la festa sigui coherent amb els recursos existents, optimitzant-los, organitzar la festa sent capaços de satisfer les necessitats de la població sense comprometre i/o posar en perill els recursos de demà. Cal buscar solucions dins la pròpia gestió (ex: programació amb els guanys de les barres de bar de les places), cercant patrocinadors de la ciutat o ideant accions que impliquin la societat civil organitzada.
Membres:
AIDA BENITO
Oficina Cultura Popular i Tradicional
ANNA CASTELLS
Cultura i Joventut
CARLES ANGARIL
Des-plaça Jove
CHRISTIAN TRECEÑO
Can Ninot
CRISTINA JIMÉNEZ
Castellers de Sant Cugat
MARIA ALONSO
ex-gestora 2009
MARTI BOSCH
Suport Cultura i Joventut
ORIOL JUBANY
JazzenViu i ex-gestora 2009
ORIOL PIERA
Cultura i Joventut
PAU SÁNCHEZ
Esplai Sarau
ROGER CASADELLÀ
Teatre de La Unió
ROGER RICART
Espai d'Arrel
SILVIA CLARAMUNT
La Cultural

La programació
La totalitat dels actes de la Festa Major se sabran el pròxim dilluns 10 de juny a les sis de la tarda. Cal recordar que tindrà un pressupost un 20% inferior al de l'any passat. Segons declaracions del regidor de Cultura, Xavier Escura, al TOT, malgrat aquestes baixades consecutives "encara hi ha marge per fer festa i per fer una festa maca". El polític s'ha mostrat segur que es repetirà l'èxit de participació assolida l'any passat i que aquest 2013 l'organització aplicarà certes correccions per fer-la millor, més còmode i més atractiva. 

Els concerts nocturns, els focs artificials i el concurs d'arròs, clàssics de la Festa Major, continuen en la programació, que tornarà a repetir alguns dels mateixos escenaris que l'any passat. Així la plaça d'Octavià, la de l'Om i els Jardins del Paga-li, Joan, acolliran les entitats d'arrel popular i tradicional; a la plaça del Rei s'ubicaran els col·lectius joves; la Festa Major Alternativa s'emplaçarà a la plaça de Pep Ventura; la plaça de Can Quitèria serà l'epicentre del Jazz i la plaça de Barcelona tornarà a ser la taverna.

La Festa a la xarxa
Tal com va passar l'any pasat, la Festa Major de la ciutat podrà seguir-se a través de les xarxes socials, a Facebook, a través de FestaMajorSantCugat i al Twitter amb el perfil @FMSantCugat i a través de #stcugatFM.

 
Comentaris

Destaquem