Els equips juvenil femení i masculí del Junior FC, campions d'Espanya d'hoquei sala

Feia moltes temporades que el club de Sant Cugat no guanyava un estatal en aquesta categoria i disciplina

La secció d'hoquei sobre herba i sala del Junior FC ha tornat a fer història. Aquesta vegada han estat els equips juvenils femení i masculí, que s'han coronat campions d'Espanya d'hoquei sala. El conjunt femení ho ha fet a Las Palmas de Gran Canària -l'ha organitzat la UD Taburiente-, i el masculí, a Alcalá la Real (Jaén) -l'ha organitzat el CH Alcalá-, ambdós del 8 al 10 de febrer.

El Junior FC és el nou campió d'Espanya, d'entre els 8 equips participants. En la primera fase, i en el grup A, les de Sant Cugat han guanyat el CD Terrassa (3-0) i l'RS Tenis de Santander (11-0) i han empatat a 1 gol amb el Club de Campo de Madrid. Així, han estat primeres amb els mateixos punts -7- que el Club de Campo. En la final han derrotat la UD Taburiente (4-2), i en les semifinals, el Club de Campo (2-1). El tercer classificat ha estat l'Atlètic Terrassa HC.

Stefy Piris: "Feia 13 anys que no guanyàvem aquest títol"

L'entrenadora del juvenil femení del Junior FC, Stefy Piris, ha assenyalat que "a mesura que ha anat avançant el campionat hem anat creixent. No esperàvem arribar a la final, tot i que sabíem que teníem opcions. Els partits han estat amb rivals molt durs. Darrere de tot això hi ha molt de treball. Feia 13 anys que no guanyàvem aquest títol".

Després de ser terceres en el Campionat de Catalunya d'hoquei sala, el 20 de gener, aquest conjunt va haver de jugar la Fase de Sector 1, que el va organitzar el Junior FC a les instal·lacions del Club Egara, el cap de setmana del 26 i 27 de gener. I el va guanyar, superant el CH Sardinero i el CH Xaloc, per aconseguir el bitllet per a la fase final del 63è Campionat d'Espanya Juvenil Femení d'hoquei sala.

Les protagonistes de l'èxit

Les jugadores que s'han coronat campiones d'Espanya han estat Jana Martínez, Clara Pérez, Bet Ribas, Maria Cambra, Paula Dresemann, Anna Gardsjord, Berta Serrahima, Maria Alemany, Laia Casasayas, Gina Martí, Tere Lima i Anna Tolrá.

PHOTO 2019 02 11 10 40 14

L'equip juvenil masculí del Junior FC, campió d'Espanya d'hoquei sala. FOTO: Junior FC

Els nois també brillen

En la fase final del 65è Campionat d'Espanya Juvenil Masculí d'hoquei sala, el Junior FC ha estat el millor de 8 equips, per davant del Club Egara i el CD Giner de Los Ríos (València). En la final, l'equip santcugatenc s'ha imposat (3-2) al Club Egara, i en semifinals ha derrotat (5-1) el CD Giner de Los Ríos. En la primera fase, enquadrat en el grup A, el Junior FC ha estat segon (amb 5 punts), per darrere de l'Atlètic Terrassa HC (amb 7 punts), empatant amb el San Pablo Valdeluz Complutense (2-2) i l'Atlètic Terrassa HC (5-5) i guanyat el CH Alcalá (2-0).

Marcel Malgosa: "Mai havia vist l'equip tan concentrat"

L'entrenador del Junior FC, Marcel Malgosa, ha assegurat que "ens ho hem merescut en tot moment. L'equip ha superat els moments difícils. Mai havia vist l'equip tan concentrat. L'última vegada que un equip juvenil masculí del Junior FC va guanyar un estatal de sala va ser ara fa unes 8 temporades i, llavors, feia 8 campanyes que no se n'havia guanyat cap".

Com a tercers classificats en el Campionat de Catalunya d'hoquei sala, els blau-i-negres haurien d'haver jugat la fase de sector, però la renúncia de diversos equips va fer que el Junior FC aconseguís la classificació directa per a la fase final de l'estatal.

Els protagonistes de l'èxit

Els jugadors que s'han adjudicat el Campionat d'Espanya d'hoquei sala han estat Pau Gifra, Oriol Bozal, Pablo Crespo, Jordi Gifra, Oriol López, Pablo Luna, Juan Pich-Aguilera, Andreu Sallés, Àlex Calvet, Pol Ribó, Guillem Muñoz i Oriol Serrahima. El cos tècnic ha estat integrat per Marcel Malgosa (primer entrenador), Marc Perellón (segon entrenador) i Jose Crespo (delegat).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem