ERC-MES vol la cessió gratuïta de les instal·lacions pels clubs esportius

El grup municipal proposarà una moció en el pròxim Ple Municipal perquè les entitats que organitzen campus no hagin de pagar el lloguer dels equipaments

El grup municipal d'ERC-MES proposarà una moció en el pròxim Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat, el dilluns 19 de febrer, per a la cessió gratuïta de l'ús de les instal·lacions esportives municipals als clubs esportius de la ciutat que organitzen campus, casals i altres activitats similars. Així ho han explicat aquest dilluns, 12 de febrer, al matí, en una roda de premsa, al seu despatx de l'ajuntament, Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES, i Èric Gómez, regidor d' ERC-MES i les JERC. El grup municipal vol que aquesta proposta, que forma part del seu programa electoral, es modifiqui en un termini de 3 mesos.

Gómez: "Els clubs tenen un problema quan decideixen organitzar campus"

Èric Gómez ha assenyalat que els clubs esportius "tenen un problema quan decideixen organitzar campus, casals i altres activitats similars. Si bé els clubs poden utilitzar els equipaments esportius municipals sense cap cost econòmic durant la temporada, quan organitzen campus i casals es veuen obligats a llogar les instal·lacions. És cert que compten amb un preu bonificat, però, malgrat això, el cost d'aquestes instal·lacions és important i cal tenir en compte que són entitats sense ànim de lucre. El cost acaba revertint en els usuaris d'aquests campus, que acaben assumint un cost més elevat. En aquest sentit, creiem que haurien de poder utilitzar les instal·lacions esportives municipals amb les mateixes condicions que les utilitzen durant la temporada".

Gómez també ha destacat que les entitats esportives "són sense ànim de lucre i aporten un valor a la ciutat i realitzen una tasca social molt rellevant sense les quals l'Ajuntament es veuria obligat a substituir aquesta tasca que fan".

Ingla: "Repercuteix en les famílies"

Mireia Ingla ha destacat "la vessant social" d'aquesta proposta i que el pagament del lloguer de les instal·lacions "repercuteix en les famílies, que moltes, potser, tenen dificultat de poder accedir en aquestes activitats pels preus. Si no, són els mateixos clubs els que han d'assolir aquest cost i, per tant, per a ells també és un perjudici". Per a Ingla, aquesta acció d'ERC-MES és "un reconeixement a la tasca que fan les entitats esportives".

Es desvinculen del programa Ethics4Sports

Aquesta proposta d'ERC-MES es desvincula de la proposta de la carta ètica Ethics4Sports de l'Ajuntament de Sant Cugat, en la qual els clubs tampoc hauran de pagar el lloguer de les instal·lacions en els campus i casals. En aquesta línia, Èric Gómez ha assenyalat que "ens hi desvinculem absolutament. És una qüestió que no té cap relació amb els campus i casals. No entenem que es vinculi. La nostra és una proposta que se'n poden beneficiar tots els clubs de la ciutat, participin o no del programa Ethics4Sports".

Tot i que aquesta és una proposta esportiva, ERC no descarta poder-ho aplicar a altres entitats no esportives. "Es pot valorar poder bonificar en molts altres àmbits", ha dit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem