Erika Villaécija es retira de la natació professional

Abans de fer oficial la retirada, la nedadora santcugatenca de 33 anys, i 4 vegades olímpica, competirà en la copa de clubs representant al Club Natació Sabadell

La santcugatenca Erika Villaécija s'acomiada de les piscines, després de 16 anys en l'elit. La nedadora, que actualment defensa els colors del Club Natació Sabadell, va anunciar la retirada el dilluns 5 de novembre en la sala d'actes del Museu Melcior Colet, una sala d'actes abarrotada de familiars i esportistes vinculats al món de la natació.


No obstant això, la santcugatenca no abandona la piscina immediatament, ja que abans competirà en el campionat d'Espanya de piscina curta, disputat a Barcelona entre el 15 i 18 de novembre, i tancarà amb la copa de clubs defensant al club sabadellenc. A més, seguirà vinculada amb el seu actual club, exercint d'entrenadora dels benjamins.


Erika Villaécija és tot un referent de la natació catalana i espanyola. D'ençà que comencés a ser internacional amb la selecció absoluta espanyola, l'any 2001, la santcugatenca ha estat present en 4 Olimpíades (Atenes 2004, Pequín 2008, Londres 2012 i Rio de Janeiro 2018). A més, la nedadora té un gran palmarès en el qual destaca una medalla d'or en el Mundial de Piscina Curta del 2010, una altra en els 800 metres lliures i dos més en l'europeu del 2004 (800 metres lliures i el relleu 4x200 metres lliures).

 
Comentaris

Destaquem