El PHC Sant Cugat ja té tancada la plantilla per a la temporada vinent. FOTO: Lali Puig / Sant Cugat Creix

Esports

Fita històrica del PHC Sant Cugat que optarà a alçar l'OK Lliga i la Copa de la Reina

Les vermell-i-negres han remuntat un partit que perdien 1 a 3 i finalitzen en la 4a posició del grup B d'OK Lliga Femenina

El conjunt femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha escrit, el divendres 22 de gener, el seu nom en lletres d'or, després de guanyar 5 a 4 a l'Areces Ecopilas Asturhockey en un partit que a menys de 2 minuts pel xiulet final, l'electrònic reflectia el 4 a 4. D'aquesta manera, les santcugatenques assoleixen la classificació pels play-offs al títol i per la Copa de la Reina per primer cop en els 53 anys d'història de l'entitat.

El partit ha començat en contra les santcugatenques i és que abans del minut 5, les visitants s'han avançat en el marcador en un contraatac. Tanmateix, ràpidament les vermell-i-negres han assolit l'empat, amb un gol de Txell Gimeno, arribant a la mitja part amb l'1 a 1 a l'electrònic, en un primer parcial amb moltes ocasions locals.

En la 2a part, el guió del partit ha estat similar, amb un PHC Sant Cugat molt ofensiu, però amb 1 gol visitant en els primers minuts del parcial. A més, el cop dur per a les santcugatenques ha estat l'1 a 3, en una jugada de contraatac, que ha deixat a les jugadores de Beto Borregán contra les cordes.

No obstant això, l'equip local ha sabut refer-se i s'ha bolcat completament a l'atac, donant la volta al marcador amb dianes d'Alba Ambrós, Txell Gimeno i Aida Antón. Tot i això, les asturianes han tornat a empatar el partit (4 a 4) a la sortida d'una falta. Finalment, i quan restava poc més d'1 minut, Ambrós ha certificat el 5 a 4 definitiu.

Per a Beto Borregán, tècnic del PHC Sant Cugat, l'equip "està en formació i és molt jove i sabíem que això ens complicaria el partit. Estem contents perquè hem aconseguit l'objectiu, que era la permanència, hem patit. Tinc una batalla de sensacions, perquè el partit no ha estat bo, molt precipitat, però el més important és que ens hem tret la llosa de sobre i ara toca gaudir".

A més, Borregán ha explicat la seva ambició de cara a la segona fase de la competició: "Volem competir als play-offs i intentar guanyar 3 partits a casa. Pel que fa a la Copa de la Reina, volem fer un bon paper, ja que és un partit a tot o res i buscarem fer coses diferents segons el rival que ens toqui".

Amb tot, les santcugatenques tancaran la 1a fase de la competició, el dissabte 23 de gener a les 20 hores, rebent el líder de la competició l'HC Palau de Plegamans, en un partit que independentment del resultat, les santcugatenques finalitzaran en la 4a posició del grup B. "Jo vull guanyar tots els partits. Soc un competidor i tenim l'opció d'aconseguir 3 punts per arrossegar als play-offs. Buscarem fer una bona defensa i bons atacs" ha sentenciat Borregán.

Primera part amb poc encert golejador

En els primers minuts del partit, el PHC Sant Cugat ha estat l'equip que ha buscat colpejar primer, amb jugades sobretot per les bandes, amb una Alba Ambrós molt incisiva en atac, però amb la porteria rival ben posicionada sota pals. Tanmateix, l'Areces Ecopilas Asturhockey ha estat l'equip que ha obert la llauna, en un 2 contra 1 que les asturianes no han desaprofitat per perforar la xarxa local, en el minut 4 de joc.

Tot i això, les santcugatenques, lluny d'enfonsar-se, aconseguien la igualada 1 minut més tard, en un rebuig d'un xut d'Ambrós, en el qual Txell Gimeno materialitzava l'1 a 1. Amb l'empat en el marcador, les santcugatenques s'han recuperat de l'ensurt inicial i han buscat assetjar contínuament la porteria asturiana i, en una d'aquestes, a punt ha estat d'anotar en velocitat Maria Pujadas, però la portera rival ha fet una bona estirada per evitar el gol santcugatenc.

Per la seva banda, les visitants han disposat d'una jugada molt clara per tornar-se a avançar en el marcador, després que una jugadora rival hagi robat l'esfèric en el mig del camp i hagi encarat sola a Cristina Elié, tanmateix, el seu llançament ha marxat desviat de la porteria santcugatenca.

Amb el pas dels minuts, les vermell-i-negres s'han apoderat de la possessió de la pilota i, una jugada combinada entre Laia ParedesAndrea Massons, quasi ha suposat la diana local, no obstant això, l'arquera asturiana ha tret sobre la línia de gol.

Finalment, i quan semblava que les vermell-i-negres tenien més dificultats per arribar a la porteria de l'Ecopilas Astur Hockey, l'àrbitra ha xiulat un penal a favor de les santcugatenques. Tanmateix, el xut d'Aida Antón ha estat refusat per la creueta. Així doncs, tot i els continus intents santcugatencs, el marcador ha estat d'empat a 1 al pas pels vestidors.

2n parcial d'infart

En la reapresa, les santcugatenques han sortit amb les idees clares i amb l'objectiu d'anotar un gol que les acostés al seu objectiu, amb xuts d'Ambrós i Gimeno. Tanmateix, les locals s'han endut una gerra d'aigua freda amb un gol visitant, després que la portera asturiana cedís a la seva davantera, totalment sola, qui ha encarat Elié i no li ha fallat el pols.

Amb el desavantatge en el marcador, el PHC Sant Cugat s'ha bolcat completament a l'atac, amb Massons, Gimeno i Ambrós molt incisives i buscant-se contínuament per poder perforar la xarxa rival, però la portera asturiana ha estat excelsa en tots els xuts.

Amb el pas dels minuts, les santcugatenques ho han buscat de totes les maneres: amb internades per les bandes d'Alba Ambrós, amb jugades amb l'habilitat de Txell Gimeno o amb la potència d'Andrea Massons. Tanmateix, la porteria rival s'ha erigit protagonista i ho ha aturat tot.

Quan mes incisiu estava jugant el PHC Sant Cugat, una errata en un llançament de Txell Gimeno ha permès un contraatac ràpid de l'Areces Ecopilas Asturhockey que, tot i Ambrós aturar la primera envestida, una jugadora visitant que venia per darrere ha anotat amb potència l'1 a 3 en el minut 12 de la 2a part, deixant a les santcugatenques en una situació delicada.

Amb això, un xut amb molta potència d'Ambrós, que s'ha colat per l'escaire, ha permès retallar distàncies a les santcugatenques i, després d'una doble ocasió de Massons i Gimeno, molt ben aturades per la portera, Gimeno ha aconseguit l'empat pel pal curt de la porteria quan restaven encara 6 minuts.

El PHC Sant Cugat ha seguit pressionant molt totes les pilotes en joc i, fruit d'això, en una intercepció d'Aida Antón, la jugadora local ha materialitzat la remuntada, amb un xut potent que ha netejat l'escaire rival.

Tot i això, quan semblava que el partit estava resolt, les asturianes han tornat a igualar el matx a la sortida d'una falta, amb un gran xut ras al pal llarg d'Elié, que la portera santcugatenca no ha pogut fer res per evitar-ho. Finalment, i quan restava poc més d'1 minut, Alba Ambrós s'ha inventat una jugada individual, iniciada des del mig del camp, i ha perforat la porteria rival amb un gran xut, un xut que passarà a la història del PHC Sant Cugat.