La UE Sant Cugat B s'endú el derbi davant el Qbasket en un pavelló ple a vessar

El primer dels 6 derbis del grup 5è de 2a Catalana Masculina s'ha decidit en els últims 3 minuts del partit en un derbi molt igualat

Qbasket Sant Cugat 76 -UE Sant Cugat B 81

Qbasket Sant Cugat: Guillermo Sabrido, Guillem Coll, Nil Camacho, Carlos Papaz i Unai García -equip inicial-, Xavi Martínez, Sergi Casaú, Jordi Albert Pigem i Oriol Romeu.

UE Sant Cugat B: Marc Garcia, Jordi Riera, Roger Aldeano, Biel llansó i Jan Peiró -equip inicial-, Eduard Garrell, Roger Prior, Pol Candela, Pau Casabella, Guillem Algarra, Ricard Fuster i Ricard Fosalba.

Parcials: 18-15, 40-36, 58-56 i 76-81.

Àrbitres: Leandro de Abajo Miranda i Alex Ceano-Vivas Camacho.

Instal·lació: Pavelló 1 de la ZEM Rambla del Celler.

Públic: 300 persones

Jornada: 5a jornada de lliga del grup 5è de 2a Catalana Masculina de bàsquet

El primer dels 6 derbis del grup 5è de 2a Catalana Masculina de bàsquet se l'ha endut el sènior B de la Unió Esportiva Sant Cugat, que ha derrotat (76-81) al Qbasket Sant Cugat, aquest diumenge, 28 d'octubre, a la nit, al Pavelló 1 de la ZEM Rambla del Celler.

Un cop disputada la 5a jornada de lliga, la UE Sant Cugat B és 3a amb 9 punts, amb un balanç de 4 victòries i 1 derrota, i el Qbasket, 10è de 13 equips amb 5 punts, amb 1 victòria i 3 derrotes.

Un derbi molt igualat

Amb 50 minuts de retard sobre l'horari previst, el Qbasket i la UE Sant Cugat B s'han enfrontat en un derbi molt igualat que s'ha decidit en els últims 3 minuts del partit en un Pavelló 1 ple a vessar, amb uns 300 aficionats d'ambdós clubs, que han donat color i molta esportivitat al derbi local. El partit ha estat presidit per l'alcaldessa de la ciutat, Carmela Fortuny, i els presidents del Qbasket, Quique Sánchez Aranda, i de la UE Sant Cugat, Vicenç Beltran. A banda, també s'hi han deixat veure jugadors de l'altra equip santcugatenc de la lliga, l'European International School.

El primer quart, molt igualat, ha finalitzat amb un 18-15. En el segon quart, el Qbasket ha arribat a guanyar de 12 punts (35-23), però s'ha arribat al descans amb un 40-36. En el tercer quart les forces també s'han igualat, per acabar amb un 58-56. Ja en el quart i últim quart, quan faltaven 2 minuts i 48 segons i amb un 72-73 en el marcador, el Qbasket ha comès diferents errors que li han impedit
arribar al tram decisiu del partit amb opcions de lluitar per la victòria.

PHOTO 2018 10 28 20 53 28

Qbasket i UE Sant Cugat han ofert un molt bon partit de bàsquet. FOTO: Lali Álvarez

Garcia: "Els dos clubs estan molt vius"

Albert Garcia, entrenador de la UE Sant Cugat B, ha assenyalat que "ha estat un partidàs, un derbi d'alt voltatge amb molta intensitat, tant a la pista com a la grada. Veure el pavelló ple en un partit de 2a Catalana és un èxit, i això vol dir els dos clubs estan molt vius. És fantàstic, això vol dir que el bàsquet de la ciutat està molt viu i és una molt bona notícia per a tots".

Forné: "Ha estat un partidàs"

Agustí Forné, tècnic del Qbasket, ha afirmat que "ha estat un partidàs, tant per un equip com per l'altra. Hi ha hagut emoció, lluita, alternatives en el marcador... Tant de bo tots els partits tinguéssim la grada així, amb tanta gent. Això fa afició. Com a entrenador, jo voldria ser jugador per jugar partits així, de tanta emoció". Forné ha felicitat als seus jugadors "perquè han treballat moltíssim. Hem estat molts més minuts al davant en el marcador".

El pròxim derbi entre la UE Sant Cugat B i el Qbasket es jugarà el cap de setmana del 2 i 3 de març. El pròxim derbi el jugaran l'European International School i el Qbasket, el dissabte 15 de desembre, a les 17 hores.

En la 6a jornada de lliga, la UE Sant Cugat B rep el CB Santpedor (6è) el dissabte 3 de novembre, a les 19.30 hores, al Pavelló 1, i el Qbasket visita el CB Matadepera (4t), el diumenge 4 de novembre, a les 19.30 hores.

 
Comentaris

Destaquem