Marc Altarriba: el millor jugador estatal sub-13 d'esquaix que vol triomfar a Europa

El de Sant Cugat, de 12 anys, s'ha adjudicat el Campionat d'Espanya en les categories sub-11 i sub-13 i la Copa d'Espanya sub-11 (dues vegades) i sub-13

"Guanyar una prova del circuit europeu d'esquaix i anar a la selecció espanyola". Aquest és el principal repte que es proposa ara mateix Marc Altarriba Massagué, de 12 anys. El de Sant Cugat ha guanyat el Campionat d'Espanya en les categories sub-11 i sub-13 i la Copa d'Espanya sub-11 (dues vegades) i sub-13. Aquest 2019, que competeix en la categoria sub-13, ha començat a jugar diferents proves del circuit europeu, en Super Series (la categoria més alta), com el British Junior Open, al gener, i el Germany Junior Open, al març. En aquest últim campionat va caure eliminat en els quarts de final. Ara es prepara per competir a l'Spanish Junior Open, que tindrà lloc del 21 al 23 de juny, i en l'últim trimestre jugarà el Nordic Junior Open i el Suise Junior Open.

Aquest 2019 també ha de jugar el Campionat de Catalunya Individual i el play-off pel títol de 3a Catalana de la Lliga Catalana, amb el Club Malibú Esportiu de Sabadell, a finals de juny al Club Esportiu Squash Marconi de Terrassa. En aquests moments és el número 1 al rànquing català i espanyol sub-13 i 40 a l'europeu.

Des de fa quatre anys, Marc Altarriba s'entrena al Barcelona Global Squash, amb Víctor Montserrat. Aquest curs escolar 2018-2019 ha estudiat 1r d'ESO a l'institut del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Catalunya, a Sant Cugat, becat. El seu patrocinador és Unsquashable.

"L'Esquaix és sacrificat i m'aporta concentració. I és sacrificat perquè quan els amics em truquen per quedar, no ho puc fer, o estic entrenant, o competint o estudiant", assegura el de Sant Cugat.

Altarriba va començar a jugar als 6 anys. "El meu pare, Santi Altarriba, em portava als campionats on jugava i em va agradar. El primer torneig que vaig guanyar va ser el primer en el qual vaig participar, al Torneig Primavera de la Federació Catalana d'Esquaix, en la categoria sub-9, al club Mèlich Sportsclub de Sant Just Desvern".

 
Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?