Mesi Arcos: De no fer esport a volar per la muntanya

L'atleta de Sant Cugat, de 36 anys, va començar a fer curses de muntanya (trail i ultratrail) el 2009 per la seva parella, i des de llavors ha guanyat curses de primer nivell

La passió de l'atleta de Sant Cugat Mesi Arcos Zafra és córrer per la muntanya. "No puc estar una setmana sense anar-hi", assegura. A Arcos li agrada córrer pel fet de gaudir d'aquest esport. El seu objectiu no és la victòria. "La gent que fa curses de muntanya és gent molt oberta. M'agrada gaudir de l'entorn, de l'ambient i de la cursa. El meu repte no és la victòria". Entrena entre tres i quatre cops entre setmana.

Ha guanyat curses de primer nivell

Mesi Arcos, en una cursa. FOTO: Cedida

Mesi (Mercedes) Arcos va guanyar el passat 25 d'agost la prova Orsières-Champex-Chamonix de l'Ultra Trail del Mont Blanc, una de les cites més destacades del món de les curses de muntanya. Ho va fer en la cursa de 53 quilòmetres, amb un desnivell positiu acumulat de més de 3.000 metres, amb un temps de poc menys de set hores. El 9 d'octubre també es va adjudicar el Trail Terra de Comtes i Abats, de 44 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 2.800 metres.

Competeix per l'equip Hoka i el club UEC Anoia. El 2011 va ser tercera amb la seva parella en el Tranalpine Run, una prova per etapes de més de 300 quilòmetres en 8 dies, per Suïssa, Àustria i Itàlia. Aquesta va ser la seva primera cursa internacional. El 2013 va quedar subcampiona de la prova CCC (100 quilòmetres) de l'Ultra Trail del Mont Blanc. El 2014 es va adjudicar l'Ultra Trail de Sierra Nevada.

No havia fet esport

Arcos va guanyar el passat 25 d'agost la prova Orsières-Champex-Chamonix de l'Ultra Trail del Mont Blanc. FOTO: Localpres

Abans de fer curses de muntanya, "no feia esport. Havia fet una mica d'escalada. Vaig començar a practicar esport pel meu marit, que havia fet de tot. La primera cursa que vaig fer va ser el 2009, a Xerta (Baix Ebre), de més de 20 quilòmetres", detalla.

La santcugatenca, de professió farmacèutica, va néixer fa 36 anys a Granada. Fa cinc anys que viu a Sant Cugat.

En clau personal:

Com es defineix? Insegura i optimista.

Una virtut: Sóc molt organitzada.

Un defecte: Sempre em falta temps, i això m'angoixa.

Un esport que no sigui el que practica: L'escalada.

Un país: Itàlia.

Un viatge: Les Illes Gregues.

Un color: El groc

Un repte: Aprendre idiomes.

Una il·lusió: Tenir una casa bonica al mig de la muntanya i que sempre faci sol.

Un sentiment: Il·lusió.

Un lema: No deixis per demà el que puguis fer avui.

Un grup de música: Kiss.

Un llibre: Qualsevol del Dr. Phil Maffetone.

Una pel·lícula: Mujeres al borde de un ataque de nervios.

Un menjar: Ensaladilla russa.

Una beguda: Llet amb Cola Cao.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem