Nan Oliveras i Janeth Becerra, campions de la Mitja Marató de Sant Cugat

Hi han participat un total de 702 atletes, 578 en la Mitja Marató i 124 en la prova dels 7 quilòmetres

Nan Oliveras Font, amb un temps d'1hora, 8 minuts i 49 segons, i Janeth Becerra Peña, amb 1.21.50, s'han adjudicat la 34a Mitja Marató de Sant Cugat (21,097 km), que també ha estat Campionat de Catalunya 2018, aquest diumenge, 29 d'abril, al matí. Hi han participat un total de 702 atletes, 578 en la Mitja Marató i 124 en la prova dels 7 quilòmetres.

Mira les millors imatges de la 34a Mitja Marató de Sant Cugat.

Nan Oliveras (New Balance), de 25 anys, que el 2015 va ser tercer al Campionat del Món sub-23 de triatló i que ha estat dues vegades campió d'Espanya absolut de triatló, ha explicat que "estic molt content d'haver guanyat a Sant Cugat. M'he trobat bé, he agafat un bon ritme, m'he escapat i he pogut gaudir de la cursa. És un circuit dur, amb pujades i baixades, però és molt distret i hi ha molta gent que t'anima. Jo sóc triatleta i aquesta és la tercera mitja marató que faig. Les altres dues les he corregut a Olot, on visc". Aquesta ha estat la seva primera participació en la Mitja Marató de Sant Cugat. El podi masculí l'han completat Ricard Pastó (1.10.23) i Albert Ollé (1.11.32). El millor atleta santcugatenc ha estat Jose Luís Cabrera Muñoz, 6è amb un temps d'1.14.12.

Janeth Becerra revalida el Campionat de Catalunya

Janeth Becerra, campiona de la Mitja Marató. FOTO: Lali Puig

Janeth Becerra Peña (CA La Sansi) ha revalidat el Campionat de Catalunya de Mitja Marató que ja va aconseguir a Empúries el 2017. L'atleta de Sabadell ha assegurat que "estic molt contenta per haver guanyat. És la primera vegada que hi participava". Becerra, de 31 anys, acaba de ser tercera en la Cursa dels Bombers, i també ha estat segona en la cursa d'El Corte Inglés. La segona posició ha estat per a Rosamari Carulla (1.28.12) i la tercera per a Enka Viñas (1.29.48).

Els tres primers atletes en categoria absoluta masculina i femenina de la mitja marató s'han endut un premi en metàl·lic, de 500, 300 i 200 euros respectivament.

Rovira: "Aviat decidirem si acollim el Campionat d'Espanya"

Josep Díaz, campió de la cursa dels 7 quilòmetres. FOTO: Lali Puig

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, ha explicat que "amb els corredors que hem parlat els ha agradat el nou circuit que estrenàvem" i que la data de la Mitja Marató "es mantindrà a l'abril o al maig. No hem valorat que es torni a fer a l'octubre". Respecte al fet que Sant Cugat aculli el Campionat d'Espanya de Mitja Marató el 2019, Rovira ha dit que "esportivament, pensem que és una fita molt important i un impacte molt bo per la ciutat. Ho hem d'acabar de valorar, pels requisits que ens demanen i la logística de ciutat. Aviat prendrem una decisió".

Per a Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, "és positiu que l'organització hagi canviat el circuit. Era un circuit complicat per l'orografia de Sant Cugat. L'organització pot estar contenta".

Josep Díaz i Clara Gabriel, campions dels 7 quilòmetres

Clara Gabriel, campiona de la cursa dels 7 quilòmetres. FOTO: Lali Puig

El santcugatenc Josep Díaz Carretero (23 minuts i 13 segons) i la cerdanyolenca Clara Gabriel Gómez (32.24) han guanyat la prova dels 7 quilòmetres. Díaz (Independent) ja va ser segon en l'última edició, llavors en una cursa de 5 quilòmetres. Té 27 anys i ha guanyat moltes proves populars. "El nou circuit és millor i més bonic", ha afirmat. El segon classificat ha estat Álvar Valero (25.30) i el tercer Alex Manzanares (25.41).

Clara Gabriel, 18a en la classificació general, només té 11 anys, i tot i que és nedadora del Club Natació Sabadell, ja ha guanyat diverses proves populars com les Milles de Cerdanyola o el Rodal de Sabadell. L'atleta de Cerdanyola del Vallès ha explicat que "és la primera vegada que la corro. És molt divertida". La segona classificada ha estat Monica Hernández (32.44) i la tercera Marta Domínguez (32.46).

Novetats

Hi han participat un total de 702 atletes, 578 en la Mitja Marató i 124 en la prova dels 7 quilòmetres. FOTO: Lali Puig

Les principals novetats de l'edició d'enguany ha estat la presentació d'un nou circuit, més ràpid i amè pels atletes, i una prova de 7 quilòmetres, anomenada Terç.

L'organització de la Mitja Marató de Sant Cugat, una de les més prestigioses de Catalunya, està integrada per l'Ajuntament de Sant Cugat, el Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club Tennis Natació Sant Cugat.

La 34a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat, Campionat de Catalunya de Mitja Marató 2018, forma part de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018 i del 12è Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem