Olimpyc: 40 anys de futbol sala a la Floresta

A banda de ser un club esportiu, també és un referent social en aquest districte de Sant Cugat. La construcció de les dues pistes a principis dels anys 80 va ser un factor clau per al seu creixement

L’Olimpyc Floresta Futbol Sala (1978-2018) va néixer amb la creació d’un equip juvenil masculí, en la llavors nova escola de la Floresta. El 1980 l’Olimpyc es va inscriure a la Federació Catalana de Futbol, “convertint-se en un dels primers clubs catalans federats”, explica Joan Ramon Subirats, qui va ser president de l’entitat durant deu temporades.

Moltes són les persones que al llarg d’aquests quaranta anys han fet créixer i consolidar aquest projecte esportiu i social al districte de la Floresta. Ho han estat els tres presidents que ha tingut el club: Pedro José Martín (dinou temporades), Joan Ramon Subirats (10) i Àngel Ruiz, que dirigeix el club des del 2007, ara fa onze campanyes. Però també d’altres figures com Pabli Gudiño, Lluís Pujol, Mateo Fulleda, José Manuel Montes, Jesús Navarro i Jordi Barrio.

Quinze temporades a la categoria de bronze del futbol sala estatal

Tot i que aquesta temporada 2017-2018 el primer equip ha descendit a 3a Nacional, l’Olimpyc ha jugat una quinzena de temporades a la categoria de bronze del futbol sala estatal. El sènior A va arribar a jugar unes semifinals de la Copa Catalunya amb el FC Barcelona.

En futbol sala de base, els de la Floresta han arribat a tenir quatre categories a la Divisió d’Honor -la màxima categoria a Catalunya-, que han estat els equips benjamí, aleví, cadet i juvenil. Des de fa 35 anys, l’Olimpyc organitza la Marató de futbol sala, un torneig d’estiu del tot consolidat, que aquest any es farà el 6 i 7 de juliol.

De l’Olimpyc han sortit jugadors de primer nivell que han arribat a jugar a la màxima categoria del futbol sala estatal. És el cas d’Àngel Ruiz (subcampió d’Europa de Clubs i campió de la Copa del Rei), Carles Navarro (set temporades al FC Barcelona i campió de la Copa del Rei), José Antonio Fernández Revilla, Jose Luís Sánchez, Lucas Pérez i Uriel Pesqueira. També hi ha jugadors formats a la base que han arribat a defensar la selecció catalana o equips del FC Barcelona, com Diego Neira, Martí Casas, Fernando Echevarría, Iñaki Rosés, Nicasio Piazza i Aleix Ripol.

Als anys 80, l’Ajuntament va construir dues pistes exteriors en el que ara es coneix com la zona esportiva municipal de la Floresta. Aquest fet va ser molt important per a la creació de nous equips. A principis dels anys 90, l’Ajuntament va fer la semicoberta de l’actual pavelló municipal de la Floresta, i deu anys més tard, el cobriment total.

Un club implicat amb el barri

Àngel Ruiz, que també és l’actual secretari de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, ho té molt clar: “L’Olimpyc es basa amb la col·laboració i el voluntariat, i som un club implicat amb el barri. Anem més enllà del que és estrictament esportiu”. Per a Joan Ramon Subirats, “aquesta entitat és diferent. Són 40 anys, i ha costat molt”. Subirats també apunta que l’Olimpyc va ser un dels clubs que més es va involucrar amb el naixement de la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat. “Va ser un canvi important en l’esport de Sant Cugat”.

L’Olimpyc és més que un club esportiu, és un referent social al districte de la Floresta, on també participa en el Consell de Barri. En l’actualitat, l’Olimpyc té dotze equips federats (160 jugadors) i un equip de veterans. També té una secció de cicloturisme, amb més d’una vintena de socis.

Després de jugar un partit amistós amb la selecció catalana sub-23 el 2 de juny, el segon acte del 40è aniversari de l’Olímpyc serà el Torneig Mixt per a jugadors i jugadores de més de 16 anys, que es jugarà el diumenge 1 de juliol. Posteriorment, arribarà la ja 35a edició de la Marató de la Floresta de futbol sala, el 6 i 7 de juliol, i el 28 de setembre es farà una presentació diferent i especial dels equips de l’Olimpyc Floresta FS. L’entitat també treballa per organitzar una trobada d’exjugadors i una exposició retrospectiva i un documental.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem