ordi Pons i la defensa del PHC Sant Cugat han estat claus per aconseguir la victòria. FOTO: Oriol Hermosilla

Esports

El PHC Sant Cugat es retroba amb la victòria davant el CP Taradell

L'inici fulgurant dels homes de Joan Carles Vadillo ha permès als vermell-i-negres imposar-se per 5-3 el CP Taradell i sumar la segona victòria a casa de la temporada

El PHC Sant Cugat venç el CP Taradell, segon classificat a l'OK Lliga Plata Sud, per 5-3, el dissabte 15 de gener, i s'enfila a la quarta posició de la classificació. Els locals es retroben d'aquesta manera amb la victòria després de dues derrotes consecutives, aconsegueixen la seva primera victòria de l'any 2022 i de retruc s'enduen el segon triomf com a locals de la temporada.

El partit ha començat molt mogut. Pau Gilabert ha estat el primer a posar a prova el porter visitant només començar el partit. Després ha estat el torn del Club Patí Taradell, que esperava per sortir al contraatac fruit del domini santcugatenc dels primers minuts. Quan s'havien disputat només dos minuts de partit, Carles Domènech s'ha encarregat d'obrir el marcador amb una ràpida acció pel costat dret. Lluny de tenir una resposta per part dels visitants, un bon contracop entre Gilabert i Joan Farnés ha significat el 2-0 a favor del PHC Sant Cugat. Amb cinc minuts disputats, la banqueta visitant s'ha vist obligada a demanar temps mort per mirar de capgirar la dinàmica de joc.

Un cop llevada la son de les orelles, els osonencs han fet bona la seva condició de favorits i han igualat el partit sobre la pista. Els visitants han començat a rondar la porteria local, però entre la fortalesa defensiva de l'equip i les bones aturades de Jordi Pons, el marcador ha aconseguit mantenir-se amb els dos gols d'avantatge aconseguits al principi durant bona part dels primers 25 minuts.

A cinc minuts pel final de la primera meitat, la insistència visitant ha tingut premi amb una de les jugades clau del primer acte. Una falta de Domènech a la recta final d'aquest, li ha suposat al golejador local la primera targeta blava del partit. Els osonencs no han perdonat i han retallat la distància en el marcador. Un miratge, tanmateix, i és que escassos segons després, en una magistral acció individual, Joan Farnés ha forçat un penal que el capità de l'equip, Pau Gilabert, tot i errar en primera instància, s'ha encarregat d'anotar en el rebot. 3-1 i cap als vestidors després d'una primera part efectiva en atac i pràcticament perfecta en defensa.

Jordi Pons el gran protagonista

El joc a la segona part ha estat menys vistós. L'inici ha tornat a ser favorable als locals, però amb el pas dels minuts la insistència del Taradell s'ha anat imposant i aquí és quan ha sorgit la gegant figura de Jordi Pons, porter dels santcugatencs. Aturades de tots colors. A llançaments llunyans, propers i fins i tot a una falta directa que hagués suposat el 3-2 i la por al cos dels locals. Figura clau de la victòria.

Conjuntament amb el porter, Pau Gilabert ha tornat a fer valer els seus galons fent bona la condició de màxim artiller de l'equip. Els seus dos gols de falta directa a la segona meitat, un d'ells a un minut del final, han culminat el seu triplet anotador i han sentenciat un matx que s'havia anat escalfant i complicant cada cop més amb el pas dels minuts. Ni el gol visitant a les acaballes del partit ha pogut impedir el triomf d'un PHC Sant Cugat que es retroba amb la victòria un mes després.

Joan Carles Vadillo s'ha mostrat orgullós per l'actuació dels seus jugadors: "Portàvem dos partits jugant realment bé, però no trobàvem porteria. Avui hem estat més efectius i el que més valoro és que l'equip davant la pressió ha mantingut la calma i hem estat força bé. Hem estat tranquils, hem esperat el nostre moment i quan l'hem tingut, l'hem pogut aprofitar."

Amb aquesta victòria el Sant Cugat es col·loca quart a la classificació després de 10 jornades disputades. Dissabte 22 de gener a les 8 del vespre l'equip visitarà Maçanet de la Selva per enfrontar-se a un rival directe, el SHUM Frit Ravich, immediat perseguidor.