Pol Pla: "Vull gaudir de l'experiència dels jocs i fer el millor paper possible"

Pol Pla és un dels integrants de la selecció de rugbi a 7 que ha aconseguit la classificació pels Jocs Olímpics

Què significa per a vostè estar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro?

Un somni aconseguit. Un cop saps que tens l’oportunitat d’aconseguir allò que abans era un somni, es converteix en un repte.

 

Amb una classificació èpica!

No érem els favorits del preolímpic. Teníem tres seleccions potents per davant i després un grup força gran amb un nivell semblant. Ho hem fet contra pronòstic i encara et deixa amb més bon regust de boca.

 

Què significa per a un esportista anar als Jocs Olímpics?

És el màxim que pot aconseguir, i encara més si es tracta d’un esport com el rugbi.. És l’esdeveniment esportiu més seguit al món. Ser partícip d’una cosa tan gran durant un temps curt on es troben i conviuen tants esports i esportistes de tots els continents és increïble.

 

El seu serà un cas específic. La seva germana Bàrbara i vostè podran compartir aquesta experiència.

Quan es va anunciar que el rugbi a 7 seria olímpic, a casa sí que ens havíem imaginat les meves germanes i jo que podia passar. Encara ho fa més especial. Tot i que també hi ha un altre cas a la secció de Nova Zelanda.

 

Quin paper vol tenir Pol Pla en la selecció durant els Jocs Olímpics?

M’agradaria ser-ne protagonista, però al final per sobre de tot el que tots volem és anar tots a l’una a l’equip. Quan jugui ho faré al màxim. Poder estar als jocs ja és un premi.

 

Quin és l’objectiu esportiu que s’han marcat?

Arribem als Jocs Olímpics sense pressió. De la mateixa manera que no érem favorits en el preolímpic de Mònaco, als Jocs Olímpics encara menys. Però amb les ganes intactes de Mònaco, que significa jugar sense l’obligació de guanyar, però anar a fer el millor paper possible, anar a lluitar cada partit. De fet, crec que hem d’anar partit a partit. Estaria bé aconseguir diploma olímpic, encara que és difícil perquè hem arribat com a últims candidats. Però lluitarem. Gaudir de l’experiència dels jocs i després fer el millor paper possible. Si podem treure un bon resultat, millor.

 

Format al Club de Rugby Sant Cugat. Vostè és el primer olímpic que surt del club!

Al Club de Rugby Sant Cugat li dec molt. Tot el que m’han ensenyat els entrenadors. Tant de bo que surtin  més jugadors així. El Sant Cugat té un bon planter.

Reportatge sobre els olímpics santcugatencs

El TOT Sant Cugat publica aquest divendres un reportatge A Fons sobre els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, amb entrevistes als cinc santcugatencs que hi competiran: Gemma Mengual, Erika Villaécija, Pol Pla, Bàrbara Pla i Cristina Guinea.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem