Sant Cugat respira ciclisme amb la sortida de la Volta a Catalunya

La 3a etapa de la Volta a Catalunya ha sortit de Sant Cugat

Centenars de santcugatencs i santcugatenques han gaudit de l'ambient ciclista durant la sortida de la 3a etapa de la 98a Volta a Catalunya a Sant Cugat, aquest dimecres 21 de març. Els aficionats han pogut veure de prop els seus ídols, entre els que hi havia noms com el líder de la cursa Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Fabio Aru, Dan Martin o Thibaut Pinot. Fotografies, autògrafs i molt material i indumentària ciclista han estat protagonistes.

Els gairebé 200 ciclistes participants han sortit al voltant de les 13.30 h de l'avinguda del Pla del Vinyet per afrontar una etapa de més de 150 quilòmetres de distància i més de 4.000 metres de desnivell que els portarà fins a Camprodon. Durant tot el matí, els autobusos i cotxes dels equips participants han ocupat el carrer i han omplert d'esperit ciclista tot l'entorn. El bus del Movistar, amb Valverde, Quintana i Marc Soler, entre altres; és el que més atenció ha rebut dels santcugatencs.

El control de signatures, moment en què els ciclistes pugen a l'escenari i deixen la seva signatura, ha tingut lloc a la plaça de Victòria dels Àngels. Després, ja s'han posicionat a la sortida, a la cruïlla entre l'avinguda de Pla del Vinyet i el carrer de Santa Teresa. Les autoritats, amb l'alcaldessa de Sant Cugat Mercè Conesa al cadpavant, han donat llavors la sortida a la tercera etapa de la Volta a Catalunya.

És la segona vegada que Sant Cugat acull una sortida d'etapa de la Volta Catalunya i la primera que és al municipi, ja que la primera ocasió va sortir des del Centre d'Alt Rendiment. Aquest esdeveniment forma part dels actes de la Ciutat Europea de l'Esport, que celebra Sant Cugat durant tot el 2018. Més enllà de la sortida d'aquest dimecres, la Volta a Catalunya també va passar per Sant Cugat el dilluns 20 de març a meitat de l'etapa. Els ciclistes van entrar per la carretera de Cerdanyola i van passar per la Ronda Nord fins a sortir per la carretera de Rubí.

La Volta a Catalunya és una carrera per etapes del World Tour, la màxima categoria del ciclisme mundial. Una de les curses de més prestigi i que enguany es pot veure a 190 països dels cinc continents.

FOTOS: Artur Ribera

Nairo Quintana i Alejandro Valverdre (els dos ciclistes de l'esquerra) a la sortida de la Volta.

Bob Jungels, amb el maillot de campió de Luxemburg.

L'alcaldessa de Sant Cugat ha donat el tret de sortida a l'etapa.

Dilluns 20 de març la Volta a Catalunya també va passar per Sant Cugat. A la imatge, José Joaquín Rojas.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem