La planta del pebrot necessita molta llum i temperatures elevades. FOTO: Cedida

Comerç

Conrear pebrots a casa

Podeu conrear pebrots a casa en testos o jardineres quan no disposeu d’un lloc més obert o una zona de jardí

Pel seu origen peruà i bolivià, la planta del pebrot està acostumada a temperatures elevades, d’aquesta manera convé que ubiqueu el test en un lloc ben il·luminat, en zones on faci sol i s’aconsegueixin temperatures elevades, per sobre dels 20 graus.

El test ha de tenir un mínim de 30 cm de diàmetre.

Haureu d’omplir-lo amb una barreja de terra negra i fulles, fins la vora.

Repartiu les llavors uniformement, i per acabar cobriu-les amb més terra.

Recordeu no exposar als raigs del sol les llavors i els primers brots.

Quan vagi creixent la planta, a poc a poc acostumeu-la al sol.

A l’hora de regar, ruixeu aigua sobre la terra perquè penetri fins les arrels, el millor és utilitzar un polvoritzador. D’aquesta manera humitejareu la terra i no l’embassareu.

No toqueu la planta i menys el fruit a l’hora de regar o al manipular el test.

Depenent del tipus de llavor que hàgiu utilitzat, el temps de germinació i collita canvia. Generalment, acostuma a trigar entre 15 i 20 dies, però hi ha llavors que no germinen fins als dos o tres mesos.

Quan la planta tingui uns 15 cm d’altura, podeu eliminar les tiges més febles.