Córrer en dejú o esmorzats, dilema entre els esportistes. FOTO: Cedida

Comerç

Córrer esmorzats o en dejú?

Què és millor, esmorzar abans de sortir a córrer o sortir a fer footing en dejú i esmorzar després?

No és el mateix que un professional surti a córrer en dejú que ho faci una persona no entrenada. Si es tracta d’una persona entrenada, sopant la nit anterior una ingesta rica en hidrats de carboni, dormint bé i prenent una beguda amb hidrats de carboni durant la pràctica de footing, córrer en dejú pot no tenir conseqüències negatives ni per al rendiment ni per a la salut. Però en persones no entrenades pot suposar un perill.

La rutina de córrer en dejú va sorgir per aconseguir cremar més greix durant l’exercici, ja que el fet de no tenir hidrats de carboni per cremar, es passa directament a utilitzar els greixos acumulats en el cos. Malgrat això, es pot produir també pèrdua de massa muscular. Un altre perill de córrer en dejú és l’elevat risc de patir una hipoglucèmia.

• No esmorzo abans de sortir a córrer, què puc fer?
Si el cos no us permet menjar abans de córrer, bé perquè “no us entra” el menjar o bé perquè us és indigest, una opció és canviar els horaris d’entrenament. Si això no és possible, el més recomanable és que la nit anterior feu un sopar ric en hidrats de carboni, com per exemple, pasta amb verdures.