Els germinats tenen moltes vitamines

Comerç

Fem germinats al taller

Germinats: font de vitamines fresques de molt bona qualitat

És molt atractiu donar a conèixer els germinats als nostres alumnes, que puguin formar part de la seva dieta.

El taller de cuina amb els de primer i segon de primària va ser l’espai ideal per conèixer els germinats. Podíem seguir tot el procés i tastar-los.

Les condicions per aconseguir un germinat són senzilles i estan a l’abast de tothom. Es necessita un punt d’humitat continuat, sense estar mullat.
Per aconseguir el punt d’humitat just vam utilitzar pinyes de pi. Per germinar vam fer servir llavors de llenties.

La recepta que s’havia de preparar era una amanida de tomàquet amb tonyina, olives i germinat de llenties.
Dins les pinyes humitejades vam posar-hi les llavors i vam situar les pinyes dins d’unes safates amb una mica d’aigua i en un ambient amb temperatura suau.
Després de quatre dies havien germinat i estaven a punt per a l’amanida.

En aquest temps els nens van anar seguint el procés i adequant la humitat i l’escalfor segons creien convenient. Com que és una llavor coneguda per tots, el tast va ser molt senzill i la motivació estava assegurada. Aquells germinats eren el fruit d’un procés del qual ells també n’havien estat protagonistes i responsables al mateix temps.

Mercè Aguas i Mar Jauset
Mestres de l’Escola Ciutat d’Alba


La lluna i les cebes
Els hortolans sabem que gairebé totes les plantacions s’han de fer en lluna vella.
De fet, és ben sabut que si plantem alls en lluna plena, la terra els escup! Les cebes, en canvi, s’han de fer en quart minvant i s’han de trasplantar en la fase de quart creixent.
A l’hora de collir-les, millor fer-ho en lluna vella.
També convé deixar-les un parell de dies a sol i serena perquè suïn i tinguin una millor conservació.

Consulteu el nostre bloc