Les calories del formatge varien segons si es tracta de fresc o curat

Comerç

Formatge: calci i proteïnes

La composició nutricional del formatge pot variar en funció de si es tracta de formatge fresc, tendre, curat, semicurat, o de la seva procedència (vaca, cabra, ovella)...

A nivell general, però, destaca per ser una interessant font de calci, de proteïnes i de fòsfor.
Per tenir una referència, uns 100 grams de formatge manxec aportaria d’entre els 600 i els 900 mil·ligrams de calci.

Una porció de formatge adequada se situaria en els 50 g, que proporcionaria la mateixa quantitat de calci que un got de llet o un iogurt. Un 20 g de proteïnes seria l’aportació de 100 g de formatge, la qual cosa equivaldria a un 40% de les necessitats diàries d’aquest component que forma part de l’estructura dels teixits, com els músculs, els tendons, la pell, les ungles...

Experts en nutrició apunten el formatge com a un aliment que pot ajudar també en el camp de l’odontologia, ja que els components de l’esmalt de les dents: calci i fòsfor són també els principals nutrients del formatge.

Pel que fa a la presència de carbohidrats, aquests són pràcticament imperceptibles. D’altra banda, l’aportació calòrica és important, amb un ventall que va de les 200 a les 400 calories als 100 grams consumits, en funció de si es tracta d’un formatge fresc o un de curat.