L’all, un producte saludable
L’all ja es consumia a l’antiguitat i ja llavors era considerat un aliment medicinal
Es tracta d’un aliment ric en minerals i vitamines. Respecte als minerals, destaca l’aportació de fòsfor, potassi, magnesi, ferro i zinc. De vitamines, destaquen les del grup B, tot i que també cal mencionar les antioxidants C i E.
Però és pel fet que l’all té un alt contingut en principis actius rics en sofre que aquest aliment compta amb diverses propietats terapèutiques derivades del seu consum. A la vegada, són aquests principis actius els responsables de la peculiar olor d’aquest bulb.
Per la seva composició, a l’all se li atribueixen qualitats antibiòtiques i antivíriques. També antioxidants, antihistamíniques, antial·lèrgiques.
El consum d’all també ajuda a regular la pressió arterial i a reduir els índexs de colesterol en la sang.
Totes aquestes qualitats són aportades amb l’all en cru. Però, d’altra banda, el consum ha de ser sempre regulat perquè es tracta d’un aliment que pot tenir una acció irritant sobre l’estómac.
Hi ha a les farmàcies i centres de dietètica i nutrició preparats a base d’all per tal d’aprofitar totes les seves qualitats saludables.
