És important saber l'utilitat de cada cobert i com s'ha de manipular la coberteria

Comerç

La coberteria

La coberteria està formada per tots aquells instruments que s’utilitzen per poder tallar, agafar, punxar i menjar els aliments

Els coberts que s’utilitzen habitualment a taula són:

Forquilles: hi ha diferents variants, per exemple la de peix, la de postres i, fins i tot, la de fruita.

Ganivets: existeixen diversos tipus de ganivets, com els de peix, d’altres per tallar el pa o el formatge, i un ganivet que només s’utilitza per untar.

Culleres: també trobem diferents tipus de culleres, com les soperes o per ingerir tot tipus de consomés o purés i sopes, també les de postres o les que serveixen per prendre cafè.

Tots els coberts s’acostumen a col·locar als costats del plat, en l’ordre en què s’utilitzaran de fora a dintre, cap al plat. La norma és que la cullera sempre sigui el primer cobert que es col·loqui ja que les sopes o consomés es prenen primer. Els coberts addicionals, com per exemple el ganivet de peix, s’ha de col·locar al costat dret. Entre plat i plat s’han de col·locar els coberts utilitzats sobre el plat, sense creuar-los. Quan s’acaba l’àpat o no es vol menjar més, s’han de col·locar els coberts amb el mànec cap al comensal i la punta al centre del plat, els dos junts, sense creuar-los