La magrana, molt vitamínica
La magrana és un fruit típic de la tardor, que procedeix originàriament del nord d’Àfrica i de l’Àsia occidental
La magrana destaca per les propietats antioxidants, gràcies a l’alt contingut vitamínic, especialment vitamina C i, en menor quantitat, vitamina A, E i àcid fòlic.
Pel que fa a minerals, cal fer especial menció al contingut en potassi, que té efectes positius en la regulació de la hipertensió arterial.
L’aportació en hidrats de carboni no és elevada, per la qual cosa pot ser una fruita que poden consumir amb moderació persones amb continguts en sucre elevats.
Pel que fa a les calories, la magrana no és una fruita calòrica. Es calcula que uns 100 grams consumits aportarien al voltant de 60 calories.
Aquest fet juntament amb l’efecte saciant a causa de l’alta aportació de fibra, la fa un aliment molt recomanat en casos de dietes de control de pes.
En l’àmbit culinari, amb la magrana es poden aconseguir múltiples propostes.
Es pot menjar per postres, però també pot ser un dels components d’una amanida, ja que hi afegeix un gust peculiar, amb un punt d’acidesa.
El suc de la magrana és conegut com a granadina i aquest és també un dels ingredients d’alguns còctels.
