És especialment recomanable per a les persones amb problemes de restrenyiment

Comerç

Les panses

Les panses no són res més que raïm que s’ha deixat assecar, bé a la mateixa vinya, bé artificialment

Un cop el raïm s’ha assecat i ja s’ha convertit en pansa, aquest aliment multiplica el contingut en hidrats de carboni i també en sucre.

Atès que es tracta d’un aliment energètic –100 grams contenen al voltant de les 260 calories–, la pansa és un aliment indicat com a reconstituent físic i també durant l’època de creixement. D’altra banda, l’aportació calòrica i l’alt contingut en sucre la fa contraindicada per a les persones amb problemes de sobrepès i també per a aquelles que tinguin diabetis o el sucre alt.

Les panses també contenen cel·lulosa o fibra, un component beneficiós, ja que actua com a una escombra a dins de l’intestí, arrossegant les substàncies nocives.

És especialment recomanable per a les persones amb problemes de restrenyiment, per la seva facultat de regulació intestinal. A la vegada, també ajuda a regular els índex de colesterol en la sang. La cel·lulosa –o fibra– és un component exclusiu del regne vegetal i té la propietat d’inflar-se amb l’aigua, amb la qual cosa també ens produeix un efecte sacietat.