- Salze: l’escorça de salze conté salicina, una substància analgèsica. Es pot consumir en infusions.
- Equinàcia: aquesta planta és adequada per combatre les infeccions virals i enfortir la immunitat. Teniu-la present en infusions.
- Gavarró: té un impressionant contingut de vitamina C, essencial per elevar el sistema immune.
- Taronja: un clàssic pel seu aport de vitamina C.
- Gingebre: és bo per a la circulació, és antibacterià, analgèsic i ajuda molt amb els problemes respiratoris. Consumiu-lo en infusions, utilitzant una cullerada ratllada per cada tassa.
- Batut de cítrics: combineu una infusió feta amb escorces i sucs.
- Kiwi: té un contingut de vitamina C realment envejable. Podeu menjar-los crus o preparar-los en batuts.
- Grans de mostassa: moleu una cullerada de llavors de mostassa, barregeu-les amb aigua ben calenta fins formar una pasta i apliqueu-la en cataplasmes sobre el pit. Té acció antibacteriana.
- Te amb mel i llimona: prepareu un te ben calent i afegiu-li el suc d’una llimona, més una generosa cullerada de mel.
- All: un antibiòtic natural. Amaceu un gra d’all i preneu-lo junt a un got d’aigua.
