Els ganivets poc afilats provoquen més accidents

Comerç

Si us talleu amb un ganivet...

Si us feu un tall a la mà amb un ganivet mentre treballeu a la cuina, el primer que heu de fer és rentar-vos molt bé la ferida amb aigua abundant, per eliminar qualsevol tipus d’impuresa, però eviteu utilitzar sabó

Per aturar el sagnat us podeu col·locar un glaçó a sobre de la ferida fent pressió perquè les artèries es contreguin.

Una altra manera consisteix a pressionar la ferida amb una gasa o amb un drap net i mantenir l’extremitat tallada cap amunt perquè s’aturi ràpidament el sagnat.

No us poseu alcohol a la ferida, simplement tapeu-la amb una tireta.

Si la ferida és molt fonda o la pell està massa separada, o si en moure l’extremitat noteu que el moviment no és normal, o si el sagnat no s’ha aturat en un període de deu minuts, acudiu ràpidament a urgències.

Per evitar els accidents a la cuina el millor és mantenir els ganivets ben afilats, ja que està comprovat que un ganivet que no estigui ben afilat pot provocar més accidents; també és important a l’hora d’utilitzar un taulell per picar col·locar-hi a sota un drap perquè no es mogui quan es piquen els aliments.