Tècnica de poda del roser
Si aprenem correctament la tècnica de poda dels rosers, aconseguirem plantes més vigoroses i amb més flors
Encara que la poda d’hivern es fa al gener, si durant aquest període es produeixen gelades és millor retardar la poda.
Com podar un roser, pas a pas.
- Pas 1: Repassa el roser tallant un terç de la longitud de les branques superiors. Talla totes les flors i les fulles. Retira tots els plançons.
- Pas 2: Retira qualsevol brot prim, branques seques o llenyoses de color gris o molt velles, tallant per sota d’on comença. Utilitza la serra de podar per tallar tiges gruixudes.
- Pas 3: Selecciona tres o cinc branques verdes, sanes i vigoroses. Elimina les altres tiges i després talla les branques que has seleccionat deixant la gemma orientada cap a fora.
- Pas 4: Retira totes les restes de poda. Ruixa el roser i el terra amb sulfur de calç per controlar les plagues i malalties.
- Pas 5: És el moment de renovar l’abonament al voltant del roser, amb una capa d’almenys 5 cm de matèria orgànica, com compost o fem. Rega bé la base quan comenci de nou el creixement.
