Una alimentació normal inclou fruites i verdures, algunes d’aquestes crues, i d’aquesta manera es cobreixen les necessitats de vitamina C.
Però són moltes les persones que no consumeixen la vitamina C suficient. És gairebé habitual per a les persones que viuen en societats industrialitzades, que la seva alimentació contingui un elevat percentatge d’aliments processats i un baix contingut en fruita i verdura.
Per aquest motiu, moltes vegades existeix una deficiència de vitamina C.
Què succeeix si us falta vitamina C?
Quan a l’organisme li manca una important quantitat de vitamina C, podeu contreure escorbut.
L’escorbut causa feblesa general, anèmia, gingivitis i hemorràgies cutànies.
Els adults grans que tenen una nutrició deficient són els que resulten més afectats. Però, actualment és considerada una malaltia poc habitual.
Quina és la quantitat de vitamina C recomanada?
Les necessitats diàries de vitamina C per a un adult són de 80 mg. Amb aquesta dosi és suficient per evitar mancances i constituir reserves en l’organisme.
Malgrat això, algunes persones han de consumir més quantitat d’aquesta vitamina:
• Les dones durant l’embaràs i la lactància, i després d’haver pres anticonceptius orals durant un període de temps perllongat.
• Les persones que pateixen situacions d’estrès emocional o ambiental.
• Els fumadors han d’ingerir uns 100 mg diaris.
• Les persones que consumeixen alcohol.
Les fruites que són especialment riques en aquesta vitamina són els cítrics.
Amb una taronja per dia es poden cobrir les necessitats diàries. Altres aliments amb major quantitat de vitamina C són: bròquil, espinacs, maduixes, kiwis, llenties, patates, pebrots, pinya i, lògicament, els sucs de fruita.
Contingut patrocinat per
