Compte enrere per la 3a Mostra de Titelles de Sant Cugat

L'esdeveniment se celebra del 9 a l'11 de novembre, en diferents escenaris de la ciutat

Sant Cugat del Vallès es prepara per la tercera edició de la Mostra de Titelles, organitzada per l'Associació Can Ninot, Cia. Tian Cusidó, els dies 9, 10 i 11 de novembre. Una mostra que compta amb la col·laboració de Cal Temerari i l'Ateneu Santcugatenc, així com de l'Ajuntament, que oferirà fins a 10 espectacles de titelles, a banda d'una fira relacionada amb el món titellaire que se celebra el divendres al vespre a la plaça de l'1 d'octubre.

La 3a Mostra de Titelles de Sant Cugat del Vallès es presentava 24 d'octubre a Can Ninot, destacant que "la voluntat de la mostra és donar suport als titellaires perquè estem en perill d'extinció. D'ençà de la crisi econòmica la professió s'ha precaritzat i, de fet, per això va néixer Can Ninot", explicava Cristian Cusidó, de la companyia. Cal recordar que durant la mostra hi ha programats espectacles en els quals s'ha de pagar entrada, però també n'hi ha alguns de gratuïts: "Per a nosaltres era fonamental poder oferir espectacles gratuïts, al carrer, per obrir la mostra a tots els santcugatencs", explicavat en aquest sentit Cusidó.

D'altra banda, Silvia Solanelles, regidora de Cultura, assenyalava la importància de realitzar aquesta mena de certàmens per al desenvolupament cultural del municipi. "Amb la col·laboració de tots i gràcies al teixit associatiu es pot potenciar molt la cultura a Sant Cugat, i això és fonamental per la ciutat", deia. També hi col·labora Cal Temerari: "Un dels principals objectius que tenim és explotar el teixit associatiu de Sant Cugat i estem contents i convençuts de participar en aquest projecte", afirmava Julià Mestieri, membre de Cal Temerari. L'altre col·laborador és l'Ateneu Santcugatenc: "Creiem en aquesta iniciativa i volem un futur millor que el que hi ha en el present per al món titellaire", deia Toni Ramon, de l'Ateneu.

El pressupost de la 3a edició de la Mostra de Titelles de Sant Cugat és de, aproximadament, 14.000 euros, dels quals 5.000 provenen de l'Ajuntament. Amb tot, les activitats programades són les següents:

Divendres 9 de novembre

  • Quina colla (a les 19:30 h, a la plaça de l'1 d'octubre) - Gratuït.
  • Fira del certamen, amb foodtrucks, ambient i espectacle (durant el vespre).

Dissabte 10 de novembre

  • El lleó no em fa por (a les 11 h, a Cal Temerari) - Taquilla inversa.
  • El gegant sempre té gana (a les 12 h, a Can Ninot) - 7,5 €.
  • El viatge més bonic del món (a les 13:30 h a la plaça de l'1 d'octubre) - Gratuït.
  • El flautista d'Hamelin (a les 18 h, a la Casa de Cultura) - 7,5 €.
  • Ginyol (a les 20 h, a la plaça de l'1 d'octubre) - Gratuït.

Diumenge 11 de novembre

  • Fes-t'ho com vulguis (a les 11 h, a Cal Temerari) - Taquilla inversa.
  • El soldadet de plom (a les 12 h, a Can Ninot) - 7,5 €.
  • Carretada de contes (a les 13:30 h, a la plaça de l'1 d'octubre) - Gratuït.
  • Issun Bosch (a les 17:30 h, a Can Ninot) - 7,5 €.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem