El Dia Internacional dels Museus arriba a Sant Cugat amb dues activitats

Els Museus de Sant Cugat han organitzat dues activitats aquest dissabte, 18

Sant Cugat s’afegeix un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra cada 18 de maig per visibilitzar el paper que fan aquests centres culturals a la nostra societat. Aquesta celebració va ser impulsada a tot el món l’any 1977 per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus).

Les dues activitats

  • Mostra “Làpides sepulcrals de Sant Pere d’Octavià” (del 10 al 26 de maig al Museu del Monestir): Presenta quatre làpides procedents de la desapareguda església de Sant Pere d’Octavià, i que són testimoni de les famílies locals dels segles XVI i XVII. Aquesta petita col·lecció és fruit de la donació de tres làpides el 2017 per part dels germans Villanueva Sánchez, i d’una anterior realitzada pel grup grup format per Ramon Millet, Joan Tortosa, Joan Moncau, Jaume Manresa i Joan Buscallà. Aquestes làpides havien estat reaprofitades com a material de construcció de la casa de Josep Massana (antiga seu de l’Ateneu i en breu Museu del Còmic), fins que van ser recuperades i donades al museu.
  • Nit dels Museus (18 de maig): El Museu del Monestir i el Celler Modernista i ViLab obriran les seves portes durant la Nit dels Museus fins a les 24 h de la nit.
 
 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?