El Teatre-Auditori desgrana una temporada espectacular per celebrar els 25 anys

Noms com Emma Vilarasau, Luz Casal, Kyle Eastwood o Júlio Manrique visitaran Sant Cugat per celebrar el quart de segle de la sala

El Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès celebrarà els 25 anys amb diferents actes entre el 25 i el 30 de setembre, i amb una temporada que aposta per "garantir que aquells que ens coneixen gaudeixin d'una bona programació, i els qui encara no ens coneixen, tinguin propostes per descobrir-nos", ha apuntat Pep Tugues, director de l'equipament.

Unes activitats, les de celebració de l'aniversari, que s'han presentat aquest 10 de juliol coincidint amb la tradicional festa de presentació de la nova temporada, la 2018-2019, a la sala santcugatenca, i que comptaran amb la participació d'artistes com Emma Vilarasau, Guillem Albà, Mag Lari, Carlos Núñez, BrodasBros i Brincadeira, a més d'algunes entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat, i la presentació del llibre escrit per l'Eduard Jener que recull el més destacat d'aquest quart de segle.

A la sala santcugatenca aquesta festa començarà amb un acte institucional el dia 25 de setembre i seguirà amb la música i el clown de Guillem Albà & La Marabunta amb la Festa dels 25 anys el dijous, 27 de setembre, a les 19.30 hores. El divendres, dia 28, a les 21 hores, Carlos Núñez oferirà el Concert participatiu 25. I també Teatre de Proximitat el dia 29 a les 17 i les 19 hores. Sota l'escenari, el Taller d'escenografia i la sala de màquines es convertiran en escenaris, juntament amb la sala escenari, per acollir diferents peces teatrals itinerants.

25 anys de Teatre-Auditori a Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

Després de la marató de màgia del dia 30, es donarà el tret de sortida a la programació estable amb Un tret al cap, de Pau Miró. Des de llavors i fins al 10 de febrer, quan 25 il·lusions, del Mag Lari, tanqui la temporada, 42 espectacles passaran per la sala santcugatenca.

D'aquests, 11 seran propostes musicals, 8 obres de teatre, 6 propostes de música clàssica, 4 de dansa, 3 de poesia i 2 d'òpera, a més d'una proposta de teatre-circ, humor, músical i màgia. Tot plegat, sense oblidar la celebració del festival Petits Camaleons els dies 6 i 7 d'octubre.

Entre altres, de teatre es podrà gaudir de propostes com Un tret al cap, de Pau Miró; Pel davant i pel darrere, de Michael Frayn; Edip, de Sòfocles; o Davant la jubilació, de Thomas Bernhard. Ramon Mirabet, Sergio Dalma, Dúo Dinàmico, Luz Casal, Kyle Eastwood, Stacey Kent, Jarabe de Palo, Blaumut & ONCA, i Ismael Serrano hi posaran la música.

En clàssica, propostes com Somni d'una nit d'estiu, amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, i Carmina Burana, de La Fura dels Baus, entre altres. I la dansa la posaran, entre altres, el Ballet Nacional Rus amb El llac dels cignes, i la Compañía Nacional de Danza, que durà fins a Sant Cugat El Trencanous.

La Dàmaris oferint un tast de l'especatcle. FOTO: Artur Ribera

També els més petits tindran el seu espai, amb propostes com la de Dàmaris Gelabert, Guillem Tell amb El Petit Liceu, o els Concerts per a Nadons, a més del Festival Petits Camaleons.

Pel que fa a les localitats per gaudir de les diferents propostes, ja es poden adquirir les localitats per al Festival Petits Camaleons, així com per Kyle Eastwood, Ramon Mirabet, Luz Casal, Dúo Dinámico, Stacey Kent, Carlos Núñez i Blaumut & ONCA, entre altres.

A partir del 5 de setembre es podran adquirir els abonaments, i la venda d'entrades general començarà el 12 de setembre.

Acte de presentació

Foto de família. FOTO: Artur Ribera

El Teatre-Auditori Sant Cugat s'ha vestit de gala aquest dimarts, 10 de juliol, per acollir l'acte de presentació de la temporada setembre 2018-febrer 2019. Amb la platea plena, s'han anat desgranant les diferents propostes, alhora que diferents artistes anaven oferint tastos de les propostes a l'escenari.

La companyia santcugatenca de dansa Spirit of a Woman ha donat el tret de sortida a la gala, que ha comptat amb la música de Nelsa Baró, Selma Bruna, La Dàmaris, i Marcel Lázara i Júlia Arrey, a més de la màgia de La Melanie.

Un acte que també ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, qui ha apuntat que "es fa difícil triar entre les propostes", tot i apostar per Luz Casal, "pel seu compromís com a dona", així com "pel talent local".

Diferents artistes han participat de la presentació, com Gerard Claret, Josep Ferré, Les Xandrines o Lluís Villanueva i l'Agnès Busquets, que han descrit breument les seves propostes.

Per finalitzar l'acte, i com és una tradició, s'ha fet la tradicional foto de família. La primera, a la sala del Teatre-Auditori; la segona, a l'exterior donant forma a un 25 gegant, en homenatge a aquest quart de vida de la sala.

 
Comentaris

Destaquem