Javier Corso guanya la 2a Beca Joan Cabanas-Alibau

El guardó reconeix i impulsa projectes fotogràfics des de Sant Cugat

El projecte "Tierra verde" de Javier Corso ha estat el guanyador de la segona edició de la Beca Joan Cabanas-Alibau de fotografia. Una beca atorgada per l'Associació Fotogràfica de Sant Cugat Qgatfoto, amb el suport de la Fundació Cabanas i l'Ajuntament de Sant Cugat que té com a objectiu promoure la creació fotogràfica, així com homenatjar la figura de qui va ser el primer fotògraf de Sant Cugat, Joan Canas-Alibau.

Igualment, s'han atorgat dues mencions d'honor als projectes "Ejes y coordenadas", de Maite Gonzàlez, i "Poupées", de Neus Solà. Les dues finalistes han estat la santcugatenca Núria Benet per "One Tree a Day 365 days", i Conchi Martínez per "Barcepoly".

s'ha inaugurat l'exposició "La Quietud del Devenir" d'Andrei Farcasanu FOTO: C. Caballé

L'anunci del guanyador de la segona edició de la beca s'ha fet coincidint amb la inauguració de l'exposició "La Quietud del Devenir", d'Andrei Farcasanu, guanyador de la primera edició de la beca fotogràfica.

Frederic Cabanas ha conduït l'acte d'inauguració i d'atorgament de la beca recordant que la iniciativa és "una manera de reivindicar la figura del primer fotògraf de Sant Cugat". Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ha remarcat que "és bonic veure que quan unim esforços i idees sorgeixen projectes que any rere any es van consolidant".

Pel que fa a la beca, Miquel Abat, president de Qgatfoto, ha remarcat la qualitat dels treballs presentats a la segona convocatòria, destacant que hi ha hagut concursants d'altres països. Igualment, ha reivindicat el paper de la fotografia. "L'esforç conjunt d'una associació, una fundació i l'ajuntament fa possible que es lliuri aquest premi que, en fotografia, és molt important, perquè està molt abandonada. El premi permet produir aquesta obra", ha remarcat.

Farcasanu guanyava la primera edició FOTO: C. Caballé

Després de conèixer els guanyadors de la beca, el fotògraf Carles Cabanas ha presentat Andrei Farcasanu, guanyador de la primera edició. Nascut a Romania, amb 10 anys va guanyar una beca per entrar a l'escola d'art. Amb un màster en fotografia, va treballar en el camp de la publicitat compaginant-ho amb projectes internacionals de fotografia, i amb 30 anys, ara en fa cinc, s'establia a Barcelona ja dedicant-se exclusivament a la fotografia.

Farcasanu, per la seva banda, ha presentat l'exposició que fins al 9 de març es pot visitar a la Casa Museu de Cal Gerrer, "La Quietud del Devenir". "És un treball sobre el significat natural dels estats que es manifesten en la vida quotidiana", ha explicat, detallant que "és un treball molt personal a partir de les coses quotidianes".

Amb les imatges, el fotògraf proposa "una manera diferent de veure la vida, parant-se i respirant" en un "món que cada cop corre més i en el que cada cop estem més connectats".

L'acte ha finalitzat amb la visita a l'exposició.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem