L'àmpliament guardonada 'Kaze tachinu' arriba al Cinema d'Autor

El film japonès 'El viento se levanta' és la proposta per aquest dijous al cicle santcugatenc en tres sessions

Cartell de la pel·lícula. Cartell de la pel·lícula.
El film d'animació és la proposta per aquest dijous. FOTO: Cedida El film d'animació és la proposta per aquest dijous. FOTO: Cedida
El film d'animació és la proposta per aquest dijous. FOTO: Cedida El film d'animació és la proposta per aquest dijous. FOTO: Cedida
Cartell de la pel·lícula. Cartell de la pel·lícula.
Cartell de la pel·lícula. Cartell de la pel·lícula.
Hayao Miyazaki dirigeix la pel·lícula Kaze tachinu (El viento se levanta) que es projectarà aquest 26 de febrer al cicle de Cinema d'Autor que acull Cinesa Sant Cugat i que es projectarà en tres sessions, a les 17, 19.30 i 22 hores.

Amb 125 minuts de durada, i amb guió del mateix director, el film d'animació ha rebut nombrosos guardons i nominacions en certàmens internacionals durant el 2013. Fou nominada a Millor pel·lícula d'animació als Premis Oscar i als Critics Choice, i com a Millor pel·lícula estrangera als Globus d'Or.

Ha estat premiada com a Millor pel·lícula d'animació al National Board of Review (NBR), al Círculo de Críticos de Nueva York, al Críticos de Chicago i al Satellite Awards. També ha estat reconeguda com a segona Millor pel·lícula d'animació per l'Associació de crítics de Los Angeles, i ha estat nominada com a Millor pel·lícula i premiada al Millor guió als Premis Annie. A més, es va projectar a la secció oficial de llargmetratges a concurs al Festival de Venècia.

Sinopsi
Jiro, que somia amb volar i dissenyar bonics avions, s'inspira en el famós dissenyador aeronàutic italià Caproni. Curt de vista des de petit i per això incapaç de volar, s'uneix a la divisió aeronàutica d'una companyia d'enginyeria al 1927.

El seu geni és reconegut aviat i es converteix en un dels més prestigiosos dissenyadors aeronàutics. Un film biogràfic que recrea fets històrics que van marcar la seva vida, com el terratrèmol de Kanto de 1923, la Gran Depressió, l'epidèmia de tuberculosi i l'entrada del Japó a la Segona Guerra Mundial.

El cicle
Cinema d'Autor és un cicle de cinema en versió original i subtitula, organitzat per Cinesa Sant Cugat i el Teatre-Auditori, amb la col·laboració de l'Ajuntament i el DIARI de Sant Cugat, que enguany arriba a l'onzena temporada del 8 de gener al 26 de març.

Les projeccions seran en versió original i subtitulada, els dijous a les 17, les 19.30 i les 22 hores.

La programació:
  • Het Vonnis (El veredicto), de Jan Verheyen – 8 de gener.
  • Barbecue (Barbacoa de amigos), d'Eric Lavaine – 15 de gener.
  • How I Live Now (Mi vida ahora), de Kevin Macdonald – 22 de gener.
  • Zwei Leben (Dos vidas), de George Maas i Judith Kaufmann – 29 de gener.
  • Tian zhu ding (Un toque de violencia), de Jia Zhang Ke – 5 de febrer.
  • Alceste à bicyclette (Molière en bicicleta), de Philippe Le Guay – 12 de febrer.
  • Né quelque part (Mi tierra), de Mohamed Hamidi – 19 de febrer.
  • Kaze tachinu (El viento se levanta), de Hayao Miyazaki – 26 de febrer.
  • The Deep Blue Sea, de Terence Davies – 5 de març.
  • Deux jours, une nuit (Dos días, una noche), de Jean Pierre Dardenne i Luc Dardenne – 12 de març.
  • Diplomatie (Diplomacia), de Volker Schlòndorff – 19 de març.
  • Hermosa juventud, de Jaime Rosales – 26 de març.
Entrades
El preu de les entrades per assistir a les projeccions de les pel·lícules és de 4 euros per sessió tant a taquilla com per Internet. Per als menors de 25 anys el preu és de 3 euros.

 
Comentaris

Destaquem