La Biennal d'Art Contemporani tanca edició refermant el compromís público-privat

Àngels Ponsa, Directora General de Cooperació Cultural de la Generalitat, ha visitat la mostra aquest 31 d'octubre

La XXI Biennal d'Art Contemporani Català, que es pot visitar fins al 4 de novembre al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat del Vallès, ha rebut aquest dimecres, 31 d'octubre, la visita d'Àngels Ponsa, Directora General de Cooperació Cultural de la Generalitat i Sílvia Solanellas, regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Ponsa ha remarcat que, un any més, "la Biennal sorprèn en positiu, perquè sempre t'interpel·la, i és en alguns aspectes transgresora, que és el que ens agrada de l'art". "Són molts anys d'haver vist l'evolució, haver compartit neguits i preocupacions, perquè no sempre és fàcil; però en les cooperacions publico-privades és on està la situació, perquè això no ho pot assumir mai una administració sola, i tampoc les empreses culturals soles", ha reivindicat.

Solanellas, per la seva banda, també ha destacat la importància d'aquesta col·laboració, així com el suport rebut per part de la Generalitat. Igualment, ha apuntat que ja s'està treballant en la pròxima edició de la Biennal. "Ja ens hem reunit amb el Josep per enfocar com ha de ser la pròxima Biennal, veure nous reptes, i donar a conèixer l'art per part dels joves, que és el que més ens interessa, i posicionar Sant Cugat com un referent de l'art contemporani, i sobretot jove, arreu de Catalunya", ha subratllat.

Josep Canals ha volgut reivindicar més suports a les arts visuals, fent valdre que "Sant Cugat és un poble jove, on s'estimula els joves, i la ciutat ha de seguir apostant per l'art jove".

La mostra, que s'inaugurava el 6 de setembre, aplega obres d'onze artistes joves catalans seleccionats per un jurat d'entre les 68 propostes presentades. Els artistes seleccionats en aquesta edició són Guillem Arquer (Sant Fost de Capsentelles), Mariona Berenguer (Sant Cugat del Vallès), Irene Bou (Mataró), Adrià Gamero (Olot), Anna Ill (Vilanova i la Geltrú), Carles Llonch (Lleida), Joan Pallé (Badalona), Anna Pascó (Esplugues de Llobregat), Yurian Quintanas (Tona), Eduardo Ruiz (Barcelona) i Sebastián Ruiz (Montcada i Reixach).

La Biennal d'Art Contemporani Català va néixer l'any 1997 de la mà de Josep Canals. Una biennal actualment organitzada per Canals-Galeria d'Art, juntament amb l'Ajuntament de Sant Cugat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'estimular i de promoure la creativitat dels joves artistes visuals, posant especial atenció en els components d'innovació i experimentació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem