S'ha lliurat el Premi Pere Ferrer de Narrativa Històrica Breu

A la novena edició del certamen s'hi han presentat un centenar de narracions de vuit centres educatius de la ciutat

El Claustre del Monestir ha estat aquest dimecres, 4 de juny, l'escenari del lliurament dels premis del IX Premi Pere Ferrer de Narrativa Històrica Breu. Uns guardons que han reconegut tres categories: primer cicle de secundària, segon cicle de secundària i batxillerat.

D'aquesta manera, el primer premi de primer cicle de secundària ha estat per Barcelona 1714 de Gil Cebrià i Castells de l’institut Angeleta Ferrer. El jurat ha reconegut amb un primer accèssit a Maider Ruiz i Solaní (Institut Joaquima Pla Farreras) per De Roma a Tarraco. Una història de Flàvia, i amb un segona accèssit a Leonardo Castro (IES Arnau Cadell) per Explosions de maduresa.

Pel que fa al segon cicle de secundària, el primer premia ha estat per Per què no jo de Laura Algueró i Vadell, de l’Escola Àgora. A més, hi ha hagut tres accèssits. El primer per Els records, de Janna de Losada i Morera (escola Pureza de Maria); el segon, Ulls blaus, de Berta Busquets Costas (escola Thau); i el tercer per 1900, de Gabrielle Stassart (escola Àgora).

El primer premi de batxillerat ha estat per al text Joventut tancada, de Maria Trobat i Catelltort de l'Escola Àgora. A més, el jurat a reconegut dos textos més amb accèssits. El primer, Rumb al sud, d’Andreu Tarrés i Ruzicska (Escola Esart); i el segon per Tothom té dret a somiar, de Clara García i Muntades (escola El Pinar).

El Premi
A l'edició d'enguany del premi lliurat per Òmnium Sant Cugat, s'hi han presentat 100 narracions de vuit centres educatius de la ciutat: Àgora Centre d’Estudis, Col·legi El Pinar, Escola Thau Sant Cugat, Esart, Institut Angeleta Ferrer, Institut Arnau Cadell, Institut Joaquima Pla Farreras i Pureza de Maria.

El jurat de la novena edició del premi ha estat format pel director del Museu de Sant Cugat Lluís Campins, l’escriptor Enric Larreula, l’escriptora Kima Moret, la professora Manoli Narváez, el professor Andreu Freixes, la filòloga Montse Peitx, la doctora i membre de la junta d’Òmnium Cristina Pla, la professora i membre de la junta d’Òmnium Teresa Roigé i el professor Francesc Secall.

 
Comentaris

Destaquem