'Socle des formes', de Juanpere, ja pertany a Sant Cugat

La Fundació Privada Vila Casas ha donat l'escultura a la ciutat que l'incorpora al Pla d'Escultura Pública

L'escultura Socle des formes, de Salvador Juanpere, lluirà a Sant Cugat de manera permanent. Serà així després que la Fundació Privada Vila Casas l'hagi cedit a l'Ajuntament de Sant Cugat amb un conveni signat aquest dimecres, 25 de febrer.

L'obra, que es va ubicar a l'entrada del Monestir amb motiu de l'exposició "Sculptoris Forma" de l'artista santcugatenc al Claustre del Monestir a partir del mes d'abril del 2014, restarà en aquest espai fins que es decideixi la seva ubicació definitiva. Una ubicació que podria ser on comença el Passeig Gaudí com a referent d'espai cultural de la ciutat, com ha explicat Xavier Escura, regidor de Cultura de Sant Cugat.

Per Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, “és un acte important perquè com a ciutat que aposta per l'art i la cultura, ara tenim l'oportunitat de comptar amb una obra de Salvador Juanpere a la ciutat”.

Fer país
Antoni Vila Casas ha explicat que, des de la fundació “intentem fer país a través de l'art i la cultura”, i que la cessió s'ha produït en veure “el bé que quedava quan la vaig veure ubicada davant el Monestir”. “Vaig pensar que aquest era el seu lloc”, ha conclòs.

“La donem tranquils perquè sabem que Sant Cugat la posarà en un lloc a l'alçada, i perquè és una bona manera de fer país”, ha afegit.

Salvador Juanpere, autor de l'obra, ha destacat la feina feta per la Fundació, tot dient que “fa un esforç des d'un amor a l'art, fent una gran feina per fer país”, i ha agraït a l'Ajuntament l'exposició i l'edició del catàleg de la mostra.

Juanpere ha descrit l'obra com “un homenatge a les persones com Antoni Vila Casas, ja que és una peanya conceptual que fa referència als col·leccionistes com ell que fan de suport a l'art”.

Per la seva banda, Xavier Escura ha destacat tres sentiments. En primer lloc, “agraïment envers la fundació per aquest acte que els honora”. En segon lloc, “orgull, de què sigui l'obra d'un autor santcugatenc a qui valorem”. I en tercer lloc, “confiança, en què el lloc en què s'ubicarà tindrà el consens total de l'autor”.

Ubicació
Pel que fa al possible canvi d'ubicació, Mercè Conesa ha explicat que s'està buscant un altre emplaçament perquè on està ara, “tot i que ens agrada, i és un bon lloc”, és un lloc de molt de pas de persones, “i s'ha de buscar l'encaix”. Vila Casas ha ironitzat tot dient que “potser fa arrels, i com que les escultures troben el seu lloc, no s'hi vol moure”.

L’obra es conservarà i s’exhibirà d’acord amb els protocols més adequats a la seva naturalesa, essent el Museu de Sant Cugat el responsable de vetllar pel seu estat de conservació.

La peça, a més, formarà part del Pla d’Escultura Pública de la ciutat, com a eina per apropar el conjunt de la ciutadania al fet escultòric i fer de la ciutat un referent en l’àmbit de l’escultura urbana.

 
Comentaris

Destaquem