Montse Valderrama treballa a El Cabàs, cooperativa de menjar ecològic. FOTO: Artur Ribera

TOT Economia

El menjar sa i ecològic com a estil de vida

La Montse es va iniciar en el món ecològic des de ben jove: tant per treballar-hi com per consumir els seus productes. Ara treballa a El Cabàs, on 100 famílies fan un consum ecològic

La Montse Valderrama té 37 anys i actualment és una de les tres treballadores que té el Grup de Consum Ecològic El Cabàs. La seva implicació amb el consum ecològic ve de lluny: “Vaig tenir l’oportunitat de treballar amb el Josep Arnau de la botiga Supernatural des de molt joveneta. Va ser un món que em va interessar moltíssim”. Des de llavors aposta per aquest consum com a estil de vida i també és la manera amb què se la guanya a través d’El Cabàs.

Una forma de vida que surt més cara ja que els productes ecològics tenen un preu més elevat, però que no és un inconvenient per a la Montse i la seva família: en el nostre cas és totalment prioritari el menjar ecològic i deixem de fer altres coses perquè econòmicament no ens ho podem permetre. Ho vivim sense problemes”. I, per què aquesta prioritat? “El fet important és per la salut: un producte sense pesticides ni additius. Beneficia el 100% la nostra salut. No estem entrant en el nostre organisme productes tòxics”, contesta.

I El Cabàs, on treballa la Montse des de l’any 2008, és una de les moltes opcions que hi ha a Sant Cugat per fer aquest consum. “L’objectiu és donar a conèixer la importància del producte ecològic: per la salut, els productors i el medi ambient”, explica. La cooperativa està formada per unes 100 famílies que decideixen de manera assembleària què consumeixen i on ho compren. “Intentem que el producte fresc sigui el més pròxim possible i el més directe des del productor. Treballem amb Can Montmany, amb joves agricultors de Sant Cugat. També amb un pagès del Papiol”, afegeix.

Precisament la seva tasca és fer les comandes i estar en contacte amb els productors, amb qui se senten responsables a través de conèixer el seu treball i les seves necessitats diàries. La seva intenció és que la gent sigui conscient dels benefici que comporta aquest consum i per això volen organitzar xerrades sobre el tema. Precisament, seran a la Festa de Tardor (25 d’octubre) per tal d’oferir tastets dels seus productes.