L’Ortiga, Sinergia 360º i Sabor Afegit guanyen el primer concurs d'emprenedoria cooperativa
Aquests tres projectes rebran una dotació econòmica de 2.000 euros cada un i un acompanyament de professionals per tirar endavant els projectes. L'Ajuntament ja pensa en la pròxima edició.
L’Ortiga, Sinergia 360º i Sabor Afegit han estat els guanyadors de la primera edició i han obtingut 2.000 euros cada un d'ells per constituir l’empresa. A partir d'ara rebran un acompanyament de la mà de la Cambra de Terrassa, Sèpal, la Federació de Cooperatives de Catalunya, Inbens, la Fundació Sant Cugat Actiu i o el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) per consolidar el projecte. Paral·lelament podran optar a una subvenció d’un màxim de 18.000 euros en funció de l'assoliment de les fites que aconsegueixin una vegada posin en marxa el projecte.
Els projectes:
- Sabor afegit. Treballen per l'elaboració de productes d’alimentació per a establiments gastronòmics amb un equip de 3 persones. Tot i que encara s'han d'establir, han començat amb la producció i distribució de quiches dolces i salades.
- L’Ortiga. Producció agrària a la finca de can Monmany. Comercialització de cistelles de consum dels productes tant d’aquesta finca com de pagesos ecològics de la zona així com iniciar un projecte d’educació i formació mitjançant activitats educatives. Equip de 5 persones.
- Sinergia 360º. Es tracta d’una xarxa de compravenda de serveis a través d’una moneda social (l’eQ). Els usuaris es posarien en contacte a través d’una plataforma digital. El projecte pretén facilitar l’ocupació de persones amb situació d’atur donant-los suport a l’hora d’identificar tipus de serveis que podrien prestar. Equip de 6 persones.
