Neix el cava 1714 per acompanyar el procés d’independència
En Jaume Llansó va creure convenient elaborar un cava després de la manifestació de l’11 de setembre de l’any passat
Amb l’objectiu de fer un cava que fos amic de viatge de la independència, en Jaume Llansó va començar a fer tots els passos per tal de posar en marxa el projecte. Primer es va haver de buscar un cavista que elaborés la beguda i va registrar la marca. D’aquesta manera, els impulsors es van decidir per un cava brut natura reserva que té un preu de 9,95 euros l’ampolla; és un cava reserva de llarga criança que descansa a 30 metres de profunditat .El cava neix als vorals del riu Foix,a la comarca de l’Alt Penedès, ja que el producte havia d’estar a l’altura del que la celebració es mereix.
El producte està al mercat des de fa dues setmanes i es distribueix a partir de la pàgina web www. cava-1714.cat. A Sant Cugat es pot trobar a la botiga de queviures La Muntanyesa de la Floresta, tot i que ara han acabat les existències, i a La Viti del passatge del Celler. En total s’han posat al mercat 1.200 caixes, tot i que es preveu produir-ne més.
Diferents cares conegudes s’han interessat per aquest cava, tot i que Llansó no ha volgut descobrir quines, sí que ha explicat que Miquel Calçada, comissari de les celebracions del tricentenari del 1714 “ha valorat molt la iniciativa”. També, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s’ha interessat pel cava. “Sé que el president Mas també el coneix, però no puc dir gaire res més”, manifesta Jaume Llasó.Neix un cava per acompanyar el procés d’independència
