El Club Kali rebrà la resposta del recurs a l'octubre

De moment el club continua pagant el lloguer de la seu de carrer Vallès amb l'esperança de tornar a l'activitat el més aviat possible

El local roman precintat des del dijous 10 de juliol. FOTO: Lali Puig El local roman precintat des del dijous 10 de juliol. FOTO: Lali Puig
El club cannàbic Kali continuarà precintat, a l'espera que la jutgessa torni a valorar el segon recurs presentat per l'entitat. El president de l'associació, Àngel Benito, ha explicat, en declaracions al TOT Sant Cugat, que la resposta podria arribar a finals del mes d'octubre. El local està tancat des de de l'escorcoll fet pels Mossos d'Esquadra.

De moment el club continua pagant el lloguer de la seu de carrer Vallès, ajudat per la col·laboració dels socis i altres entitats cannàbiques de Barcelona i amb l'esperança de tornar a l'activitat el més aviat possible, tal com ha assegurat Benito. Tot i mantenir el lloguer, la societat va haver de rescindir el contracte dels treballadors i donar de baixa els serveis.

El Club Kali va denunciar a finals del mes de juliol al soci que presumptement va revendre la seva part de cànnabis a una tercera persona. La venda de part del cultiu d'aquest soci va motivar l'acusació de tres membres de l'entitat. L'individu va ser expulsat del club cannàbic. 

Ajuda terapèutica
Benito ha explicat que l'entitat està servint olis cannàbics entre els seus socis terapèutics. "Hi ha gent amb malalties greus que tenen molts dolors". El president del Kali ha animat a la resta de membres terapèutics que ho necessitin a demanar la seva teràpia a través del correu electrònic de l'entitat. Benito ha explicat que hi ha una cinquantena de socis que utilitzen els productes cannàbics per finalitats terapèutiques amb la voluntat de pal·liar els efectes que provoca la quimioteràpia, en el cas dels malalts de càncer, però d'altres malalties com esclerosi múltiple, fibromiàlgia, pòlio i Crohn. L'extracte de marihuana en aquests casos es prenen a través de gotes o per ser fumada, segons les seves dolences.

Funcionament cooperativista
El club funciona com una cooperativa i segon Benito el Club Kali està fent que baixin els riscos del consum, ja que si es compra al carrer "la subministren adulterada, has d'agafar una quantitat mínima, et poden atracar...". Benito apunta que ells s'ajusten a la recomanació de l'OMS, que recull un consum diari de 2 grams al dia, un màxim de 60 grams al mes, que "és el màxim que nosaltres subministrem als nostres socis".

Coneix més el Club Kali

 
Comentaris

Destaquem