Els veïns de Sant Cugat es planten contra la pedrera Berta

La Federació d'Associació de Veïns de Sant Cugat i la Plataforma Rubí sense abocadors també presentaran al·legacions per evitar que la pedrera s'ompli amb bales d'ecoparc

Imatge de la pedrera Berta. FOTO: Arxiu Imatge de la pedrera Berta. FOTO: Arxiu
Els veïns de Sant Cugat també s'han pronunciat per rebutjar el projecte perquè la pedrera Berta es converteixi en un abocador i presentaran al·legacions per evitar que la pedrera s'ompli de bales d'ecoparc i no de terres i runes. La Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC) i la Plataforma Rubí sense abocadors s'han reunit aquest dimecres 22 de gener a l'Ateneu Santcugatenc per exposar els motius i les al·legacions contra el projecte.

El president de la FAVSC, Manel Sánchez, ha explicat que tot i la pressió que s'està fent des dels diferents actors socials i administratius, les seves sensacions són pessimistes. "La Generalitat és l'única que pot aturar aquest procés hi en joc hi ham olts interessos", ha manifestat Sánchez.

Com la resta, des de la societat civil s'han presentat documents i estudis que demostren que la reomplerta de la pedrera amb bales d'ecoparc contaminaria els aqüífers, es generarien males olors i es despendrien gasos i partícules també contaminants. També ha destacat que es troba dins del Parc Natural de la Serra de Collserola i que compta amb la protecció europea de medi ambient.

A més, Sánchez també ha alertat de que els abocadors condicionen i acceleren el canvi climàtic, com passa amb l'abocador del Garraf. Ha dit que no es posen en contra de la construcció d'abocadors però ha assegurat que "aquest no és el lloc".

A la reunió hi han assistit membres de les associacions de veïns de Mira-sol, Valldoreix, Les Planes, Coll Favà, La Serreta o del Monestir. Està previst que l'Ajuntament de Sant Cugat, l'EMD de Valldoreix, Rubí i El Papiol també presentin al·legacions per rebutjar el projecte.

 
Comentaris

Destaquem