També a la picada en lloc de galeta s'hi pot posar carquinyoli FOTO: Cedida

Gastronomia

Aprèn a cuinar una deliciosa oca amb peres

Les peres han de quedar cuites però no pas desfetes

Ingredients:

1 oca (2 kg) a talls grossos

16 peres blanquilla petites

pelades i bullides

1 ceba grossa

2 tomàquets petits

llard

oli

sal

pebre

aigua

2 copes de vi ranci

canyella de canó.

Picada:

2 o 3 alls

2 galetes

un grapat d’ametlles torrades

Instruccions:

Saleu, empebreu i sofregiu l’oca amb llard en una cassola de terrissa, a poc a poc, fonent el seu greix; un cop rosat, reserveu. Traieu el greix; deixeu el necessari per a fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet, ben confitat; afegiu canyella i herbes al gust. Poseu l’oca i doneu-li tombs. Mulleu amb vi ranci, deixeu reduir. Banyeu amb brou, tapeu i deixeu coure suau; a mitja cocció afegiu les peres. Un quartet abans d’acabar, afegiu la picada deixatada amb vi ranci. El sofregit com la picada, admeten variants.