Per acabar afegim unes quantes gambetes per sobre FOTO: Cedida

Gastronomia

Caldereta de lluç un plat amb molts beneficis

El lluç destaca pel seu contingut en minerals i proteïnes d'alt valor biològic

Caldereta de lluç:  L’altre dia era el rap, avui és el lluç, estem a Galícia, port de mar. Al foc una cassola amb aigua. Tallem i pelem les patates a rodelles i la ceba a grills, pelem un all, ho posem tot a la cassola amb el julivert picat i la sal.

Ho tenim a foc suau fins que les patates i la ceba estiguin a mig coure, reincorporem les 4 rodelles de lluç –el sabor promet, la flaire ho diu tot. Fregim a la paella els dos alls restants tallats a làmines, afegim el pebre vermell dolç. Fora del foc li donem unes voltes, escorrem el caldo del lluç i de les patates, ho col·loquem al plat i ho ruixem amb el sofregit de l’all i el pebre vermell.

Plat acabat. A taula! Rodelles de lluç, rodelles de patates, el mar i l’horta a taula. Tot un regal!