Croquetes casolanes. FOTO: Cedida

Gastronomia

Croquetes de l’àvia versió “exprés”

Recepta de croquetes de carn d’olla versió fàcil, senzilla i per a tota la família

Ingredients:

  • Carn d’olla
  • 2 cebes fresques
  • 2 pastanagues fresques
  • 900 g de llet de vaca
  • 100 g de brou reduït
  • 110 g de mantega
  • 110 g de farina normal

 

Preparació

  1. En una cassola fonem la mantega i escalfem, a poc a poc, la ceba i la pastanaga tallades en quadradets sense que agafi color uns 20 minuts.
  2. A continuació, afegim la farina i removem un parell de minuts a foc lent. Passat aquest temps, incorporarem les carns del brou i barregem tot.
  3. De mentre, en una altra cassola escalfem la part líquida (llet i brou). Una vegada estigui calenta la disposem a poc a poc en la primera cassola, la del sofregit i les carns i l’anem removent contínuament. Una vegada hàgim afegit tot, removem contínuament i vigilem que no se’ns enganxi.
  4. Passats 10 minuts posem a punt de sal i passem la massa a una safata. Refredem un mínim de 8 hores en nevera.
  5. Després d’aquest temps ja podem donar forma a la massa, arrebossar-la en farina, ou i pa ratllat i fregir-la en oli.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.