Un deliciós plat per tota la familia FOTO: Cedida

Gastronomia

Descobreix aquest pollastre a la sàlvia i llimona!

Ingredients

  • 1 pollastre per rostir
  • 5 cullerades d’oli d’oliva
  • sal, pebre
  • 800 g de patates petites (noves)
  • 3 llimones orgàniques
  • 4 a 8 dents d’all
  • 1/2 grapat de sàlvia o romaní

Receptes

  1. Peseu i prepareu els ingredients.
  2. Talleu el pollastre en 8 peces iguals.
  3. Talleu totes les peces a la meitat.
  4. Poseu una safata refractària a la part inferior del forn, i preescalfeu a 220 graus.
  5. Poseu els trossos de pollastre en un bol i fregueu bé els talls amb 2 cullerades d’oli d’oliva, assaoneu bé amb sal i pebre.
  6. Barregeu bé tot.
  7. Poseu els trossos de pollastre a la safata, la pell cap avall i rostiu durant uns 25 minuts o fins que estiguin amb un bonic color enrossit.
  8. Renteu les patates a fons, perquè es puguin menjar amb la pela.
  9. Talleu les patates per la meitat longitudinalment, talleu les peces més grans en trossos gruixuts de 2 centímetres.
  10. Renteu les llimones amb aigua calenta i eixugueu bé.
  11. Talleu 2 llimones en rodelles d’1 centímetre de gruix i espremeu la tercera llimona.
  12. Aixafeu una mica els grans d’all sense pelar amb el costat ampli d’un ganivet gran.
  13. Esbandiu la sàlvia o el romaní i eixugueu bé, talleu les tiges en trossos petits amb les tisores de cuina.
  14. Poseu les herbes en un bol amb l’oli d’oliva restant, les patates, les rodelles de llimona i els alls aixafats, i barregeu bé el conjunt.
  15. Premeu lleugerament les rodanxes de llimona, de manera que surti algun suc de llimona.
  16. Assaoneu amb sal i pebre.
  17. Esteneu les patates amb llimona i herbes al voltant de les peces de pollastre, gireu les peces de pollastre i gireu la pell cap amunt.
  18. Cuineu de 20 a 25 minuts més o fins que els talls de pollastre i les patates estiguin cuits.
  19. Barregeu els trossos de pollastre i les patates a la safata i ruixeu amb el suc de llimona, serviu directament en els plats o poseu tota la barreja en una safata de servir.
  20. Perquè el rostit estigui perfecte, no poseu els pits de pollastre a coure, fins després de 10 minuts de cuina, ja que es cuinen més ràpidament que les altres peces de pollastre.