Imatge d'una canelons FOTO: Cedida

Gastronomia

Els canelons, els clàssics de la cuina catalana

Seguim amb la nostra cuina

Canelons de carn

Un altre rei de la cuina catalana. Nosaltres farem atenció als canelons anomenats Rossini, compositor (quasi tan popular per les seves òperes com per les seves creacions culinàries). Segons Rossini envoltem el caneló amb la placa de pasta cuita, ben enrotllat i ple de carn magra de porc (cuinada i picada), carn de vedella (cuinada i picada), fetges de pollastre, cervell de vedella, pernil serrà (a bocinets), ou dur trinxat, foie gras, greix de porc, xerès, brandy o cognac, extracte de tomàquet, ceba, llet, farina, brou, trufa (polsim), llorer, nou moscada, sal i pebre, tot ben cuinata i ben apretat dins la placa enrotllada i posem els canelons al forn (preescalfat) fins lograr la cocció desitjada; cobrim la safata dels canelons amb una “beixamel” espessa i de nou al forn a gratinar per enrossir el formatge ratllat. Extraordinària menja de festa gran!

Canelons d’espinacsa la catalana

Els espinacs s’han de bullir i escórrer molt bé. Es trituren i s’hi barregen panses de Màlaga i pinyons, filets d’anxova trossejats, ceba, all, oli, sal i pebre. En una cassola i amb un rajolí d’oli es cou (uns tres minuts) i omplenem la placa que quedi ben atapeïda. Cobrim els canelons amb salsa de tomàquet, hi tirem pel damunt formatge ratllat i ho gratinem al forn. Un gustós caneló vegetal!